İzmir'deki sağanakta 4 bina hasar aldı, 47 bina sudan etkilendi

İzmir Menderes'te etkili olan sağanakta 4 bina hasar alırken şu ana kadar toplam 47 binanın su baskınından etkilendiği belirlendi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
11 Eylül 2024 19:51
GÜNCELLEME
11 Eylül 2024 20:01
İzmir'deki sağanakta 4 bina hasar aldı, 47 bina sudan etkilendi
EK
Esra Koçak Editör

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir'in Menderes ilçesinde şiddetli sağanak nedeniyle istinat duvarının çökmesi sonucu 4 binada hasar oluştuğunu, şu ana kadar toplam 47 binanın su baskınından etkilendiğinin belirlendiğini açıkladı.

Bakanlığın sosyal medya hesabından, Menderes ilçesi Özdere Mahallesi'nde aşırı yağış nedeniyle meydana gelen su baskınlarının ardından İl Müdürlüğü ekiplerinin sahada yürüttükleri hasar tespit çalışmalarına ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

 İzmir'in Menderes ilçesinde şiddetli sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı, derenin taşması sonucu yol çöktü, bazı araçlar denize sürüklendi.


Kentte gece saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak, sabah saatlerinde de etkisini sürdürdü.
Yağış nedeniyle Menderes Çukuraltı Mahallesi'nde bazı ev ve iş yerleri ile Özdere Mahallesi'nde belediyeye ait kapalı otoparkı su bastı. 

Bahçesi hasar alan okulda eğitime ara verildi

Çukuraltı Mahallesi 2189 Sokak'taki bir istinat duvarının çökmesi sonucu toplam 6 daireli 3 müstakil bina ile park halindeki 3 araçta hasar meydana geldi.
Bölgede sel sularının sürüklediği molozlar Özdere Oğan Timinci İlkokulu'nun bahçesinde de hasara neden oldu. Okulda tedbir amacıyla eğitime bir gün ara verildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa