Bakan Tunç'tan Narin açıklaması: Şüpheliler yarın adliyeye çıkarılacak

Adalet Bakanı Tunç, Narin Güran cinayeti davasına ilişkin yaptığı değerlendirmede tüm şüphelilerin yarın adliyeye çıkarılacağını söyledi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
11 Eylül 2024 20:36
GÜNCELLEME
11 Eylül 2024 20:56
Bakan Tunç'tan Narin açıklaması: Şüpheliler yarın adliyeye çıkarılacak
EK
Esra Koçak Editör

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cesedi bulunan Narin Güran'ın köyüne ziyarette bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Narin’in mezarını ziyaret ettikten sonra Diyarbakır Valiliği'nde ortak bir basın toplantısı düzenledi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili yürütülen soruşturma hakkında önemli bilgiler paylaştı.

"26 şüpheli, 241 tanık ifade verdi"

Adalet Bakanı Tunç, olay kapsamında toplamda 269 kişinin ifadesine başvurulduğunu belirtti. Bunların 26'sının şüpheli, 241'inin ise tanık sıfatıyla ifade verdiğini kaydeden Tunç, "Şüpheliler yarın adliyeye sevk edilecek" dedi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da süreci yakından takip ettiğini vurguladı.

"Adli Tıp raporu bekleniyor"

Narin Güran'dan alınan doku örneklerinin kimyasal, biyolojik ve patolojik incelemeler için Diyarbakır ve İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiğini ifade eden Tunç, ölüm sebebine ilişkin nihai raporun beklendiğini belirtti. Bu raporun olayın aydınlatılmasında kritik bir rol oynayacağını ekledi.

Ensarioğlu sorusu cevapsız kaldı

Basın toplantısında, bir gazetecinin, AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun Narin Güran’ın ailesiyle ilgili yaptığı açıklamalara dair yönelttiği soru, Adalet Bakanı Tunç tarafından yanıtsız bırakıldı. Gazetecilerden soru alınmayan toplantı, Bakan Tunç’un açıklamalarıyla sonlandırıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa