Sıla bebek şiddet sonucu beyin kanaması geçirdi; 3 kişi tutuklandı

Vücudunda morluklar olan ve beyin kanaması tanısıyla ameliyat edilen S.Y. (2) soruşturmasında anne Bakiye Yeniçeri ve 2 komşu çocuğu tutuklandı.

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
11 Eylül 2024 21:10
GÜNCELLEME
16 Eylül 2024 17:09
Sıla bebek şiddet sonucu beyin kanaması geçirdi; 3 kişi tutuklandı
CS
Canan Salman Editör

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde yaşayan Bakiye Yeniçeri, kızı 2 yaşındaki kızı Sıla’yı 2 Ağustos günü Devlet Hastanesi'ne götürdü.

Sıla bebeğin vücudundaki morlukları sağlık personelinin fark etmesi üzerine anne Yeniçeri, doktorlara çocuğu, bıraktıkları komşunun düşürdüğünü söyledi.

Sıla bebek muayene sonrası evine gönderildi.

Ancak, Sıla bebek geçen pazar akşamı ailesi tarafından bu kez baygın olarak yeniden Malkara Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Muayeneyi yapan doktorlar bu kez darp izleri ve morlukları görünce durumu polise iletti.

Sıla bebek durumu ağır olduğu için Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne sevk edildi.

Muayenede 2 yaşındaki bebeğin beyin kanaması geçirdiği belirlenince acil ameliyata alındı. Ameliyat sonrası yoğun bakımda tedavi edilen Sıla bebeğin hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Vücudunda fiziksel şiddete uğradığına yönelik bulgular görülen Sıla bebeğin DNA örnekleri de incelenmek üzere Tekirdağ Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ise hemen devreye girdi. Adrese giden ekipler, aile ve komşularla görüştü.

Bakiye Yeniçeri, kızının emanet ettiği komşularında, televizyon ünitesinden düşerek yaralandığını öne sürdü.

Ancak durumu şüpheli değerlendiren ekipler, ailenin 5 yaşındaki diğer kızını koruma altına aldı. Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, anne ve üvey baba hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Anne ile birlikte 3 kişi tutuklandı, 2 kişi gözaltında

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken gizlilik kararı da aldı.

Soruşturma kapsamında anne Bakiye Yeniçeri'nin de aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri sonrası  polis kıyafeti giydirilen anne, adliyeye sevk edildi. Çıkarıldığı nöbetçi mahkemece 'Çocuğu ihmal' suçundan tutuklanan Bakiye Yeniçeri, cezaevine konuldu.

Bakiye Yeniçeri’nin Sıla’yı bıraktığı komşularının isimleri açıklanmayan, 13 ve 14 yaşlarındaki 2 çocuğu çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Gözaltındaki diğer 2 kişinin emniyetteki işlemlerine devam ediliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa