Kaymakam vekilinin aracını aratan teğmen görevden alındı

Bolu'nun Dörtdivan İlçe Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret eden kaymakam vekili Oğuz Yiğit’in aracını güvenlik gerekçesiyle aratan teğmen görevden alındı.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
11 Eylül 2024 21:33
GÜNCELLEME
11 Eylül 2024 21:45
Kaymakam vekilinin aracını aratan teğmen görevden alındı
EK
Esra Koçak Editör

Bolu'nun Dörtdivan ilçesinde, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen S.B.S., Kaymakam Vekili Oğuz Yiğit’in makam aracının nizamiye girişinde güvenlik kontrolünden geçirilmesi nedeniyle görevden alındı. Olay, 26 Temmuz’da Dörtdivan İlçe Jandarma Komutanlığı'nda gerçekleşti. Kaymakam vekili Oğuz Yiğit, resmi plakalı makam aracıyla İlçe Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret etmek için geldiği sırada, nizamiye kapısında araç durduruldu ve güvenlik kontrolünden geçirildi.

Güvenlik kontrolüne soruşturma

Teğmen S.B.S.'nin talimatıyla görevli askerler, aracın altını ve çevresini kontrol ettikten sonra giriş izni verdi. Kaymakam Vekili Oğuz Yiğit, bu durumu üst makamlara raporladı. Bunun üzerine Teğmen S.B.S. hakkında soruşturma başlatıldı ve müfettişler görevlendirildi.

Müfettiş incelemesi sonrası görevden alındı

Müfettişler, güvenlik kameralarından, komutanlığa giren diğer araçlara aynı uygulamanın yapılıp yapılmadığını inceledi. Yapılan inceleme sonucunda bu kontrolün yalnızca kaymakam vekiline yönelik olduğu tespit edildi. Bunun üzerine Teğmen S.B.S., Dörtdivan İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki görevinden alındı ve Bolu İl Jandarma Komutanlığı'nda görevlendirildi. Hakkındaki idari soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa