Sıla bebeğin cinsel istismara uğradığı ortaya çıktı

Şiddet gördüğünden şüphelenilen ve beyin kanaması sebebiyle acil ameliyat edilen Sıla bebeğin cinsel istismara uğradığı belirlendi.

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
11 Eylül 2024 23:43
GÜNCELLEME
16 Eylül 2024 17:09
Sıla bebeğin cinsel istismara uğradığı ortaya çıktı
CS
Canan Salman Editör

Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün, Malkara ilçesinde yaşanan bir olayda şiddet gördüğü iddiasıyla hastaneye kaldırılan ve beyin kanaması geçirdiği anlaşılan 2 yaşındaki S.D. adlı kız bebeğin, cinsel istismara maruz kaldığının adli tıp raporlarıyla kesinleştiğini belirtti. Olayın ardından iki kişinin tutuklandığını belirten Gürcün, "Maalesef elimizdeki kesin raporlar, küçük çocuğun cinsel istismara uğradığını doğruluyor" dedi.

Beyin kanaması geçirdi, yoğun bakımda tedavi altına alındı

Olay, Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde meydana geldi. Beyin kanaması geçiren ve şiddete uğradığı ileri sürülen 2 yaşındaki S.D., Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Ameliyat edilen bebek, yoğun bakıma alındı ve durumu ciddiyetini koruyor. Yapılan soruşturma kapsamında bebeğin annesi Bakiye Yeniçeri ve çocuğun emanet edildiği komşularının 13 ve 14 yaşlarındaki çocukları tutuklandı. Her iki çocuk cezaevine gönderildi.

Anne delilleri gizledi mi?

Baro Başkanı Gürcün, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, olayın ardından Malkara Adliyesi'nde savcı ile görüştüklerini ve soruşturma hakkında bilgi aldıklarını söyledi. Gürcün, annenin delilleri gizlediğini belirterek, "Ne yazık ki anne, 5 Eylül'de yaşanan bu olayda çocuğun durumunu fark etmesine rağmen üç gün boyunca hastaneye götürmedi. Ayrıca, olayla ilgili elde ettiği delilleri adli makamlara iletmemiş ve bunları gizlemiştir" dedi.

Sıla bebeğin hayati tehlikesi sürüyor

Bebeğin sağlık durumuna dair bilgi de paylaşan Gürcün, "Hastaneden aldığımız bilgiye göre, bebeğin durumu ciddiyetini koruyor. Bu elim olay hepimizi derinden sarstı. Tekirdağ Barosu olarak çocuğun ve mağdurun haklarını savunma görevimizi yerine getiriyoruz. Savcılığın titiz çalışmaları sonucunda, olayı gerçekleştirenlerin kimlikleri tespit edilmiş ve geniş kapsamlı bir soruşturma yürütülüyor" dedi.

Adli Tıp Raporu acı gerçeği ortaya çıkardı

Gürcün, Tekirdağ Adli Tıp Kurumu’nun verdiği kesin raporun soruşturma dosyasına eklendiğini de belirterek, "Adli tıp raporları olayın vahametini açıkça ortaya koydu. Şüpheli iki kişinin tutuklanmasına bu raporlar dayanak oluşturdu. Maalesef küçük çocuğumuzun cinsel istismara uğradığı kesinleşti" ifadelerini kullandı.


"1

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa