HÜDAPAR'dan "Anayasa'da değiştirilemez madde olmamalı" çıkışı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Anayasa’nın değiştirilemez maddelerinin hukuk tekniği, siyaseten ve felsefi olarak doğru olmadığını söyledi.

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
12 Eylül 2024 00:33
GÜNCELLEME
12 Eylül 2024 01:14
HÜDAPAR'dan ''Anayasa'da değiştirilemez madde olmamalı'' çıkışı
CS
Canan Salman Editör

HÜDAPAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, katıldığı bir canlı yayında partisinin gündemdeki konulara ilişkin düşüncelerini açıkladı.

Anayasa’da değiştirilemez maddeler yer almasına karşı çıkan Yapıcıoğlu, bunun hukuk tekniği, siyaseten ve felsefi olarak doğru olmadığını savundu.

Yapıcıoğlu, bunu, gelecek nesillerin iradesine ipotek koyma şeklinde değerlendirdi.

Cumhuriyet kurulduğunda bu maddelerin olduğu söyleminin doğru olmadığını belirten Yapıcıoğlu, ilk 3 maddenin değiştirilemeyeceği ve değiştirilmesinin teklif dahi edilemeyeceğini düzenleyen 4. maddenin Kenan Evren tarafından Anayasaya konulduğunu ifade etti.

"Bu maddeler Kenan Evren’in Anayasa’ya yazdığı meddelerdir"

"Bu bir mesajdır"

Türkiye'de gündem olan teğmenlerin kılıçlı yemin törenine ilişkin olarak  meselenin bir subayın ‘Mustafa Kemal’in askeriyiz’ demesi meselesi olmadığını dile getirdi.

Yapıcıoğlu, “Mesele, bir grup subayın resmi yemin töreni bittikten sonra ikinci bir korsan gösteri ile kılıç çekerek bir yerlere bir mesaj vermesidir. Bu bir mesajdır" değerlendirmesine bulundu.

“Cumhuriyet’e karşı olduğumuz iddiası palavra”

Partisi hakkında asılsız ithamlarda bulunulduğunu anlatan Yapıcıoğlu, “Bütün partiler saltanatı getirmeyi teklif etse de biz Cumhuriyet’i savunuruz. Bunlar Cumhuriyet’e karşı şeklindeki iddialar palavra” dedi.

İstiklal Marşı ve Türk bayrağına yaklaşımları

İstiklal Marşı ve bayrağa karşı oldukları iddialarını da yalanlayan Yapıcıoğlu, parti genel merkezlerinde de il başkanlıklarında da Türk bayrağı olduğunu söyledi.

“Birden fazla resmi dil olmasında sakınca yok”

Birden fazla resmi dilin olmasında herhangi bir sakınca olmadığını da savunan Yapıcıoğlu,  “bölünme tehdidi olarak görmüyor musunuz?” şeklindeki soruya “hayır tam tersi, belki yapıştırıcı olur” diye yanıt verdi.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa