Hamas'tan yeni açıklama: ''İsrail çekilmeden olmaz''

Hamas ve Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesinden yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'den çekilmeden anlaşma olmayacağını bildirildi...

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
12 Eylül 2024 06:35
GÜNCELLEME
12 Eylül 2024 08:08
Hamas'tan yeni açıklama: ''İsrail çekilmeden olmaz''
AY
Arif Yücel Editör

Hamas ve Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sona ermeden, bölgeden tamamen çekilme gerçekleşmeden ve kapsamlı bir esir değişimi anlaşması yapılmadan İsrail ile herhangi bir anlaşma yapılmayacağını açıkladı.

İki direniş grubunun, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken "önemli" bir toplantı gerçekleştirdiği belirtildi. Yapılan ortak açıklamada, "İsrail saldırıları sona erdiğinde, Gazze'ye ilişkin karar verme yetkisinin yalnızca Filistin halkına ait olduğu" ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Batı Şeria'da Ayşenur Ezgi Eygi için taziye evi kuruldu

İşgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kentinin Beyta beldesinde, İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi için belediye ve yerel kurumlar tarafından bir taziye evi kuruldu.

Beyta Spor Kulübü'nde kurulan taziye evine, Nablus Valisi Gassan Daglas, Fetih Hareketi Başkan Yardımcısı Mahmud el-Alul'un yanı sıra siyasi grupların temsilcileri, resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarından çok sayıda yetkili taziyelerini sunmak amacıyla katıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa