Malatya'da cip ve otomobilin karıştığı kazada ölü ve yaralılar var...

Malatya'nın merkez Yeşilyurt ilçesinde cip ve otomobilin çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
12 Eylül 2024 07:18
GÜNCELLEME
12 Eylül 2024 07:18
Malatya'da cip ve otomobilin karıştığı kazada ölü ve yaralılar var...
AA
Kaynak AA

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen trafik kazasında cip ile otomobil çarpıştı, 1 kişi hayatını kaybederken 2 kişi de yaralandı.

A.K'nin kullandığı 44 AAK 644 plakalı cip, Tecde Mahallesi Altın Kayısı Bulvarı'nda, sürücünün direksiyon kontrolünü kaybetmesiyle M.A. idaresindeki 44 NV 754 plakalı otomobile çarptıktan sonra refüje devrildi.

Kaza sonucunda her iki sürücü ile cipte bulunan Abdulvahap Seçer (25) yaralandı. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Yaralılar Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı, ancak Abdulvahap Seçer tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Sürücülerin hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.

Türkiye'deki trafik kazalarının başlıca üç nedeni

Hız ihlali

Trafik kurallarına uymayarak aşırı hız yapma, kazaların en yaygın nedenlerinden biridir. Hız limitlerinin üzerinde seyretmek, sürücülerin araçlarını kontrol etmelerini zorlaştırır ve kaza riskini artırır.

Alkollü araç kullanımı

Alkollü sürüş, sürücülerin reflekslerini ve karar verme yeteneklerini olumsuz etkiler. Bu durum, kazalara yol açan önemli faktörlerden biridir.

Dikkatsizlik ve tedbirsizlik

Sürücülerin yola odaklanmaması, cep telefonu kullanımı, yorgunluk gibi dikkat dağınıklıkları, kazaların üçüncü büyük nedenidir. Bu tür ihmal ve tedbirsizlikler, ani karar verme durumlarında kazaya neden olabilir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa