İsrail yine çocukları hedef aldı...

İsrail terörizmi sınır tanımamaya devam ediyor. İsrail Gazze'nin kuzeyine yönelik son saldırısında yine çocukları hedef aldı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
12 Eylül 2024 07:33
GÜNCELLEME
12 Eylül 2024 08:07
İsrail yine çocukları hedef aldı...
AA
Kaynak AA

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 342 gündür kesintisiz sürerken, ordu Gazze'nin kuzeyindeki et-Tuffah Mahallesi'nde bulunan el-Belbisi ailesinin evini hedef aldı. Saldırıda yine çocuklar zarar gördü. En az üç Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtilirken, çoğunluğu çocuk olan yaralılar Gazze kentindeki Ehli Baptist Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

İsrail'den hastane baskını

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da bir hastaneye baskın düzenleyerek yaralı bir Filistinliyi gözaltına aldı. Görgü tanıklarının bildirdiğine göre, İsrail güçleri sivil bir araçla Batı Şeria'nın El Halil kentindeki Mahmud Abbas Hastanesine girdi ve kimliği henüz açıklanmayan yaralı bir Filistinliyi gözaltına alarak bölgeden uzaklaştı.

Aynı zamanda, Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, Beytüllahim'in Husan kasabasına düzenlenen baskında 17 yaşındaki İbrahim Hamamira adlı bir Filistinli çocuk da gözaltına alındı. Çalıştığı oto yıkamadan dönen Hamamira, İsrail askerleri tarafından darbedildi, vücudunda sigara söndürüldü ve işkenceye maruz kaldı. Bu saldırı sonucu vücudunda yanıklar, yaralar ve morluklar oluşan genç, serbest bırakıldıktan sonra Beyt Cala Hastanesine kaldırıldı.

Baskın sırasında, askerler kasabadaki Filistinlilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti, bu nedenle çok sayıda kişi gazdan etkilendi. Tubas kentinde de İsrail güçleri, bir baskın düzenleyerek 11 kişiyi gözaltına aldı. Filistin Esirler Cemiyeti'ne göre, gözaltına alınan bazı kişiler kısa süre sonra serbest bırakıldı.

Ayrıca, Nablus'ta İsrailli yerleşimciler Burin köyü yakınında Filistinlilerin araçlarına taşlı saldırı düzenledi.

Diğer yandan, İsrail'in aşırı sağcı Dini Siyonizm Partisi Milletvekili Zvi Sukkot, Ramallah'ta "Givat Asaf" yerleşim yeri yakınlarındaki araçlı saldırıdan sorumlu tutulan ve Kudüs'te bir hastanede tedavi gören Filistinli Hayil Dayfallah'ın odasına girerek onu ölümle tehdit etti. Dayfallah, İsrailli siviller ve askerlerin açtığı ateş sonucu ağır yaralanmıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa