PlayStation 5 Pro hakkında bilmeniz gerekenler

PlayStation 5 Pro, Sony tarafından etkinlikle duyuruldu. Konsol artık daha pahalı ve daha güçlü. Ayrıca disk sürücüsü de ayrı olarak satılacak...

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
12 Eylül 2024 08:35
GÜNCELLEME
12 Eylül 2024 08:35
PlayStation 5 Pro hakkında bilmeniz gerekenler
AY
Arif Yücel Editör

Sony nihayet PlayStation 5 konsolunun 700 dolarlık Pro versiyonunu tanıttı. Bununla birlikte grafik ve oynanışta önemli artışlar vaat etti.

PlayStation 5 Pro, yükseltilmiş grafikler ve oynanışı daha akıcı hale getirse bile fiyat olarak kullanıcıların aklını karıştırdı. Pek çok oyuncunun aklında fiyat farkının bu konsola değip değemeyeceğinin çelişkisi var.

PS5 Pro'daki yenilikler neler?

Sony, iyileştirmeleri ayrıntılarıyla anlatan bir yazı paylaştı.

Sony, PS5 Pro'nun mevcut PS5 konsolundaki GPU'dan %67 daha fazla işlem birimine sahip bir grafik işlem birimine sahip olduğunu söyledi. PS5 Pro ayrıca %28 daha hızlı belleğe sahiptir. Daha hızlı oyun işleme ve genel olarak daha akıcı bir oyun deneyimi bekleyebilirsiniz.

Ayrıca, gelişmiş ışın izleme adı verilen, ışığı yansıtmanın ve kırmanın daha güçlü bir yolu olan ve ışınların mevcut PS5 konsolunun iki katı, bazen de üç katı hızda yayınlanmasına olanak tanıyan bir teknoloji var.

PS5 Pro ile gelen en önemli değişikliklerden biri, ham performansa çok fazla ihtiyaç duymadan, daha ayrıntılı ve ışık efektlerine sahip görüntüler oluşturmak için yapay zekayı kullanan, ölçeklendirme adı verilen bir teknolojidir.

Yeni konsol aynı zamanda PS5 Pro'da oynanabilen 8.500'den fazla geriye dönük uyumlu PS4 oyununun performansını sabitleyebilecek veya iyileştirebilecek PS5 Pro Game Boost'u da içeriyor. Belirli PS4 oyunlarında çözünürlüğü iyileştirmek için Gelişmiş Görüntü Kalitesi de mevcut. Yeni konsol, bu standardı destekleyen bölgelerde en son kablosuz teknoloji olan Wi-Fi 7 ile piyasaya sürülecek ve aynı zamanda VRR ve 8K oyun oynamayı da destekleyecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa