İsrail Gazze'de Siam ailesinin evini bombaladı! Ölü ve yaralılar var

Gazze'de rastgele evleri hedef alan işgalci İsrail bu kez önemli aileler arasında yer aldığı söylenen Siam ailesinin evini bombaladı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
12 Eylül 2024 09:12
GÜNCELLEME
12 Eylül 2024 09:47
İsrail Gazze'de Siam ailesinin evini bombaladı! Ölü ve yaralılar var
AA
Kaynak AA

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Cibaliye kentine yönelik ağır bir hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırıda, bölgenin önemli ailelerinden olan Siam ailesine ait ev bombaların hedefi oldu. Saldırının ardından bölgeye intikal eden sivil savunma ekipleri ve çevredeki Filistinli gönüllüler, enkazda yoğun arama-kurtarma çalışmaları başlattı.

Enkaz altından kurtarma çalışmaları sürüyor

Saldırının hemen ardından olay yerine ulaşan ekipler, enkaz altında kalan sivilleri kurtarmak için büyük çaba gösterdi. Yaralılar ve hayatını kaybedenler, enkaz altından çıkarıldıktan sonra ambulanslarla en yakın hastanelere sevk edildi.

Yaralıların durumlarına ilişkin henüz net bir bilgi verilmezken, kurtarma ekiplerinin bölgedeki çalışmaları sürüyor.

"Şu anada kadar 3 kişinin cansız bedeni çıkarıldı"

Gazze Sivil Savunma Birimi Sorumlusu Ahmed el-Kahlut, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, Siam ailesine ait binanın tamamen yıkıldığını ve enkazın altından sivilleri kurtarmakta büyük zorluk yaşadıklarını dile getirdi.

El-Kahlut, şu ana kadar enkazdan üç sivilin cansız bedenine ulaştıklarını, ancak hala enkaz altında kalan daha fazla sivilin olduğunu belirtti. Kurtarma çalışmalarının sürdüğünü vurgulayan el-Kahlut, saldırının siviller üzerindeki yıkıcı etkisinin altını çizdi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa