Narin Güran'ın ölümü: 22 zanlı adliyeye getirildi

Türkiye’nin gündemine oturan Narin Güran cinayetiyle ilgili olarak gözaltı uygulanan 22 zanlı adliyeye getirildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
12 Eylül 2024 09:36
GÜNCELLEME
12 Eylül 2024 10:20
Narin Güran'ın ölümü: 22 zanlı adliyeye getirildi
AA
Kaynak AA

Narin Güran'ın ölümüne ilişkin 22 şüpheli adliyeye sevk edildi

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 22 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Kayıp Narin’in cansız bedeni 8 Eylül’de bulundu

Merkez Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos’ta kaybolan Narin Güran’ın cansız bedeni, 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde bulundu. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, olayla ilgili çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Şüpheliler arasında aile üyeleri de var

Gözaltına alınanlar arasında Narin Güran’ın annesi, babası, iki ağabeyi, dört amcası ve amcası Salim Güran’ın eşi de bulunuyor. Toplamda 22 kişinin jandarmadaki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildiği öğrenildi.

Amca Salim Güran tutuklanmıştı

Narin Güran’ın kaybolmasının ardından başlatılan soruşturma çerçevesinde, Tavşantepe Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Narin’in amcası olan Salim Güran, 2 Eylül’de nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanmıştı.

Vali Zorluoğlu’nun açıklamaları

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, küçük kızın 8 Eylül’de kıyafetleriyle birlikte bir çuval içinde derenin kenarında, üzeri taş ve dallarla gizlenmiş olarak bulunduğunu açıkladı. Zorluoğlu, "İlk bulgular, Narin Güran’ın öldürülüp çuvala konularak dere kenarına getirildiği ve doğal bir görüntü verilerek saklandığını gösteriyor." ifadelerini kullandı.

200 bin lira karşılığında cesedi yok etme teklifi iddiası

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 şüpheliden Nevzat Bahtiyar (48), jandarmadaki ifadesinde amca Salim Güran’ın kendisinden, küçük çocuğun cansız bedenini 200 bin lira karşılığında dereye bırakmasını istediğini öne sürdü. Bahtiyar, daha sonra adliyeye sevk edildi.

Bahtiyar’ın ifadesi: “Tehdit edildim”

Nevzat Bahtiyar, sulh ceza hakimliğinde verdiği ifadede, amca Salim Güran’ın kendisini tehdit ettiğini belirtti. Bahtiyar, "Salim, ‘Arif’in kızını öldürdüm, sen de cesedi yok edeceksin, aksi takdirde seni ve aileni öldürürüm.’ diyerek beni tehdit etti." dedi. Bu ifadesinin ardından "Çocuğu kasten öldürmeye iştirak" suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İmamlık yapan şüpheli serbest bırakıldı

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan diğer şüphelilerden biri, mahallede imamlık yaptığı öğrenilen kişi, jandarmadaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa