İsrail terörüne rağmen Gazze’de aşılanan çocuk sayısı 530 bine ulaştı

İşgalci terör örgütü, Siyonist şebeke İsrail’in işgali ve yoğun saldırıları altındaki Gazze’de aşısı yapılan çocuk sayısı 530 bine ulaştı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
12 Eylül 2024 11:02
GÜNCELLEME
12 Eylül 2024 11:05
İsrail terörüne rağmen Gazze’de aşılanan çocuk sayısı 530 bine ulaştı
DHA
Kaynak DHA

Gazze’de çocuk felci aşı kampanyasında 530 bin çocuğa aşı yapıldı

Birleşmiş Milletler’e bağlı Filistin Mültecilerine Yardım Ajansı (UNRWA), Gazze'de yürütülen çocuk felci aşı kampanyasında önemli bir aşama kaydedildiğini duyurdu. Açıklamaya göre, yaklaşık 530.000 çocuk bu kampanya kapsamında aşılandı.

Zorluklara rağmen aşı çalışmaları sürüyor

UNRWA, yaptığı yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki tüm zorluklara rağmen aşılama çalışmalarının başarılı bir şekilde devam ettiğini vurguladı. Sağlık çalışanlarının özverili çalışmalarıyla kampanyanın sürdüğü belirtilerek, “Tüm zorluklara rağmen, sağlık ekiplerimizin yoğun çabaları sayesinde çocuk felci aşı kampanyası Gazze’nin kuzeyinde başarılı bir şekilde sürdürülüyor” ifadelerine yer verildi.

10 yaş altındaki çocuklara yönelik çalışmalar yoğunlaştı

UNRWA yetkilileri, kampanyanın amacının 10 yaşın altındaki tüm çocuklara ulaşmak olduğunu belirtti. Açıklamada, “Şu ana kadar Gazze genelinde yaklaşık 530.000 çocuğa aşı yapıldı. 10 yaşın altındaki tüm çocuklara ulaşabilmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz” denildi. Kampanyanın, bölgede sağlık altyapısının zayıf olmasına rağmen devam etmesi, sağlık çalışanlarının fedakarlığı sayesinde mümkün oluyor.

Sağlık krizine karşı kritik mücadele

Gazze’de yürütülen bu aşı kampanyası, özellikle bölgede yaşanan sağlık krizleri ve altyapı sorunlarına karşı önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Çocuk felci gibi salgın hastalıkların önlenmesi, Gazze’deki çocukların sağlığı ve geleceği için kritik bir mücadele olarak görülüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa