2024 STS ve TUS Tıp Doktorluğu sonuçları duyuruldu

2024-TUS 2. dönem ve 2024-STS Tıp Doktorluğu 2. dönem sonuçları merak ediliyordu. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nın sonuçları erişime açıldı.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
12 Eylül 2024 11:22
GÜNCELLEME
12 Eylül 2024 11:37
2024 STS ve TUS Tıp Doktorluğu sonuçları duyuruldu
Hakan Öksüz Editör

TUS ve STS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyordu. ÖSYM, 2024-STS Tıp Doktorluğu 2. dönem ve 2024-Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-TUS 2. dönem) sonuçlarını duyurdu.

Değerlendirme işlemleri tamamlandı

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, 18 Ağustos'ta gerçekleştirilen 2024-TUS ve 2024-STS sınavlarına ait değerlendirme süreci tamamlandı. Sınava giren adaylar, sonuçlarını ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden öğrenebilecekler.

Sonuçlar internetten erişime açıldı

Adaylar, sınav sonuçlarını https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebilir. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, adaylar tercih ve yerleştirme süreçleri için hazırlanmaya başladı.

DUS (Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı)

DUS, diş hekimliği alanında uzmanlık eğitimi almak isteyen diş hekimlerinin katıldığı sınavdır. Diş hekimleri, DUS ile çeşitli branşlarda uzmanlık eğitimi alacakları programlara yerleştirilirler.

DUS, iki bölümden oluşuyor. Temel Diş Hekimliği Bilimleri Testi, diş hekimliği Temel Bilimleri ve Klinik Bilimleri alanlarını kapsayan çoktan seçmeli sorular içerir.

Klinik Bilimleri Testi ise diş hekimliği alanında klinik bilgileri ölçen sorulardan oluşur.

STS Diş Hekimliği (Seviye Tespit Sınavı)

STS Diş Hekimliği, yurt dışında diş hekimliği eğitimi almış olanların, Türkiye'de diş hekimi olarak çalışabilmeleri için yeterliliklerini belirlemeye yarayan sınavdır. STS'den yeterli puanı alan adaylar, Türkiye'de denklik alarak diş hekimliği yapmaya hak kazanırlar.

STS, diş hekimliği eğitiminde edinilen temel bilgi ve becerileri ölçer. Sınavda diş hekimliği alanına ilişkin temel ve klinik bilimler konularında sorular sorulur.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa