Bahçeli'den bir 'Devlet' hikayesi! Hayatı kitap oldu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hayatı, "Bir Ülküye Adanmış Ömrün Anlatılmamış Hikayesi" adlı kitap okuyucuyla buluştu.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
12 Eylül 2024 11:50
GÜNCELLEME
12 Eylül 2024 13:11
Bahçeli'den bir 'Devlet' hikayesi! Hayatı kitap oldu
Kübra Şenal Editör

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hayatının ele alındığı, "Bir Ülküye Adanmış Ömrün Anlatılmamış Hikayesi" adlı kitap raflarda yerini aldı. Özellikle dönemin gençlerinin çok fazla edebileceği düşünülen kitabın tanıtımı videosu, partinin resmi sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Devlet Bahçeli: Bu davadan dönmem

Kitabın tanıtım videosunda MHP'nin yalnızca bir siyasi parti olmadığını, daha derin bir anlam taşıdığı vurgulandı. Videoda, "Milliyetçi Hareket Partisi, bir siyasi partiden çok daha fazlasıdır. Davadır, duadır, şehittir, mahpustur, mağdurdur, acıdır, gözyaşıdır" ifadelerine yer verildi. Ayrıca Bahçeli'nin "Dünya başıma yıkılsa, aç kalıp muhtaç düşsem yine namerde el açmam, yine de bu davadan dönmem. Bu emanete leke sürdürmem" sözleri de videoda öne çıkarıldı.

"Bir Ülküye Adanmış Ömrün Anlatılmamış Hikayesi" neyi anlatıyor?

Kitap, İNC Araştırma ve İletişim Danışmanlığı tarafından Dr. Neslihan Çelik yönetiminde yaklaşık bir yıllık bir çalışma sonucunda hazırlandı. Bu eserde ilk defa Bahçeli’nin özel hayatına dair izlere ve kişiliğinin farklı yönlerine yer verildi. Kendi yaşamına dair özel bölümlerin de bulunduğu kitapta, Bahçeli’nin bugüne kadar kamuoyuna yansımayan detaylar ele alındı.

Parti tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bahçeli’nin MHP Genel Başkanlığı süresince ülkeye yaptığı katkılar ve siyasi tutumuna dikkat çekildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Sayın Devlet Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partisi’nin Genel Başkanı, Ülkücü Hareket’in ve Türk Dünyası’nın lideridir. Ülkemizde demokrasinin gelişimine ve ülkemize yönelik tehditlerin bertarafına büyük katkılar sağlamıştır. Sadece ülkenin çıkarlarını gözeten tavizsiz duruşuyla tanınır.

Açıklamada ayrıca Bahçeli’nin siyaset anlayışına da değinildi:

Sayın Bahçeli, klasik bir siyasetçi anlayışından uzaktır. Onun siyaset yapma amacı, salt iktidar olmak değil, ülkenin birliği ve milletin bütünlüğünü korumaktır.

Bahçeli hakkındaki bilinmeyenler bu kitapla beraber gün yüzüne çıktı

Bahçeli’nin özel hayatına dair bugüne kadar çok az bilginin paylaşıldığına dikkat çekilen açıklamada, kitapta bu konulara da yer verildiği belirtildi. Partiden yapılan açıklamada, "Bahçeli, özel hayatına dair konuların mahrem kalması gerektiğine inanıyor ve bu konuda pek konuşulmamasını tercih ediyordu" denildi. Ancak, bu kitapla birlikte bazı kişisel detayların da gün yüzüne çıkacağı vurgulandı.

MHP'den gençlere çağrı

Kitabın, Bahçeli’nin siyasi hayatında yaşanan olayların doğru bir perspektiften aktarılmasını amaçladığı belirtildi. Ayrıca, "Kitap, genç nesillerin düşünce dünyasına katkı sağlama ve 'Önce ülkem ve milletim' anlayışını tam anlamıyla anlatma misyonu taşıyor" ifadesiyle eserin gelecekte de önemli bir kaynak olacağı ifade edildi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa