Dışişleri Bakanlığından "Ayşenur Ezgi Eygi" açıklaması!

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail keskin nişancıları tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin yarın Türkiye'ye getirileceği bildirildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
12 Eylül 2024 12:12
GÜNCELLEME
12 Eylül 2024 12:52
Dışişleri Bakanlığından ''Ayşenur Ezgi Eygi'' açıklaması!
AA
Kaynak AA

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e sert tepki: "Ayşenur Ezgi Eygi'nin öldürülmesini lanetliyoruz"

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Batı Şeria’da İsrail askerleri tarafından öldürülen Türk vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi’nin naaşının yarın Türkiye'ye getirileceğini duyurdu. Bakanlık, İsrail'e yönelik sert bir açıklama yaparak bu cinayetin cezasız kalmayacağını vurguladı.

Ayşenur Ezgi Eygi'nin naaşı yarın Türkiye’ye getiriliyor

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ayşenur Ezgi Eygi’nin naaşının Türkiye’ye getirilmesi için gerekli işlemlerin Tel Aviv Büyükelçiliği ve Kudüs Başkonsolosluğu tarafından tamamlandığı belirtildi. Eygi’nin naaşının 13 Eylül’de Türkiye’ye ulaşmasının beklendiği ifade edildi.

Türkiye, İsrail hükümetini lanetledi

Bakanlık, Ayşenur Ezgi Eygi'nin kasıtlı bir şekilde İsrail askerleri tarafından hedef alınarak öldürüldüğünü vurgulayarak, bu olayı "soykırımcı Netanyahu hükümetinin işlediği bir cinayet" olarak nitelendirdi. Açıklamada, "Bu cinayeti bir kez daha lanetliyoruz. Bu suçun cezasız kalmaması için her türlü çabayı göstereceğiz." ifadeleri kullanıldı.

Dışişleri Bakanlığının açıklaması

Dışişleri Bakanlığının tam açıklaması ise şu şekilde oldu:

İsrail’e yönelik tepki büyüyor

Dışişleri Bakanlığı’nın açıklaması, Türkiye’nin İsrail’e karşı tepkisini bir kez daha gündeme getirdi. Ayşenur Ezgi Eygi’nin öldürülmesi, Türkiye ve İsrail arasında gerilimi artıran bir diğer olay olarak dikkat çekiyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa