Tekirdağ'da bebeğe cinsel istismar: Tutuklu sayısı 5'e yükseldi

Tekirdağ'da 2 yaşındaki Sıla bebeğin cinsel istismara maruz kalmasıyla ilgili olarak tutuklu sayısı 5'e yükseldi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
12 Eylül 2024 12:22
GÜNCELLEME
16 Eylül 2024 17:10
Tekirdağ'da bebeğe cinsel istismar: Tutuklu sayısı 5'e yükseldi
DHA
Kaynak DHA

2 yaşındaki bebeğe yönelik istismar skandalında tutuklu sayısı 5’e çıktı

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde 2 yaşındaki S.Y.’nin beyin kanaması geçirmesi ve vücudunda darp izlerinin bulunmasının ardından başlatılan soruşturmada tutuklu sayısı 5’e yükseldi. Bebeğin cinsel istismara uğradığının kesinleşmesi üzerine, annesi ve diğer şüpheliler tutuklandı.

Beyin kanaması geçiren bebeğin durumu ağır

Olay, 2 Ağustos'ta anne Bakiye Yeniçeri’nin kızı S.Y.’yi Malkara Devlet Hastanesi’ne götürmesiyle ortaya çıktı. Vücudunda morluklar bulunan S.Y.’nin komşularında düştüğü iddia edildi. Ancak pazar akşamı S.Y.’nin baygın bir halde tekrar hastaneye getirilmesi üzerine yapılan incelemelerde beyin kanaması geçirdiği ve şiddet gördüğü tespit edildi. Bebeğe yapılan ameliyatın ardından, durumun ciddiyeti üzerine DNA örnekleri Tekirdağ Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Aile ve komşular soruşturma altında

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, annenin ifadelerine başvurdu. Aileden alınan diğer 5 yaşındaki çocuk koruma altına alındı. Anne Bakiye Yeniçeri, çocuğun televizyon ünitesinden düştüğünü öne sürdü. Ancak yapılan incelemeler ve adli bulgular, farklı bir gerçeği ortaya koydu.

5 şüpheli tutuklandı

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, anne Bakiye Yeniçeri ve komşuları gözaltına alındı. Çıkarıldıkları mahkemece ‘Çocuğu ihmal’ suçundan tutuklanan anne ve komşularının 13 ve 14 yaşındaki çocukları da tutuklandı. Ayrıca, annenin dini nikahlı yaşadığı Sanlı Ö. ve komşu Kani A. da mahkemeye çıkarılarak tutuklandı.

Adli tıp raporuyla cinsel istismar kesinleşti

Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün, S.Y.’nin cinsel istismara uğradığının adli tıp raporlarıyla kesinleştiğini açıkladı. Annenin bu durumu bilmesine rağmen delilleri sakladığı ve çocuğunu hastaneye götürmediği belirlendi. Gürcün, annenin delilleri karartması ve çocuğun durumunu gizlemesi nedeniyle tutuklandığını belirtti.

Bebeğin hayati tehlikesi sürüyor

Minik S.Y.'nin Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ndeki tedavisi devam ediyor. Durumunun ciddiyetini koruduğu ve hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa