Tunç: Narin'in katillerini yargı önüne çıkarmak boynumuzun borcu!

Narin'in katillerinin adalet önüne çıkarılmasının boyun borcu olduğunu söyleyen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, en ağır cezayı almaları gerektiğini belirtti.

AA
Kaynak AA-DHA
YAYINLAMA
12 Eylül 2024 12:29
GÜNCELLEME
12 Eylül 2024 13:34
Tunç: Narin'in katillerini yargı önüne çıkarmak boynumuzun borcu!
AA
Kaynak AA-DHA

Başkent Ankara’da "Türkiye'de Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yollarının Geliştirilmesi Projesi"nin kapanış konferansına katılan ve gazetecilerin gündeme dair sorularını cevaplandıran Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin'i katledenlerin yargı huzurunda kanunların getirdiği en ağır cezaya çarptırılması gerektiğini belirterek, Narin'in katillerinin yargı önüne çıkarılmasının boyun borcu olduğunu kaydetti.

Narin Güran’ın öldürüldüğü gün ortaya çıktı

Diyarbakır'da kaybolan ve daha sonra ölü bulunan Narin Güran'ın ölümüne ilişkin Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan rapor, soruşturmada önemli bir gelişme sağladı. CNN TÜRK canlı yayınına bağlanan Hürriyet gazetesi muhabiri Musa Kesler, Adli Tıp raporuna göre Narin’in kaçırıldığı gün olan 21 Ağustos'ta öldürüldüğünü belirtti. Bu bilgi, cinayetin zamanlamasıyla ilgili soru işaretlerini netleştirdi.

İtirafçı Nevzat Bahtiyar’ın yeni açıklamaları

Narin Güran cinayetinde itirafçı olan Nevzat Bahtiyar’ın verdiği son ifadeler, olayın detaylarını aydınlatmaya devam ediyor. CNN TÜRK İstanbul Haberler Müdürü Nihat Uludağ’ın aktardığı bilgilere göre, Bahtiyar, Narin’in cesedi için inşaat yakınında bir çukur kazdığını ve cesedi bir çuval içerisine koyduğunu söyledi. Bu itiraf, cinayetin planlanma aşamasına dair yeni ipuçları sunuyor.

Amca Salim Güran’ın cinayet planı

Cinayetin şüphelilerinden amca Salim Güran’ın, Narin’in cesedinden kurtulmak için Nevzat Bahtiyar’ı özellikle seçtiği ifade ediliyor. Uzman bir taş ustası olan Bahtiyar’ın cesedi su altında saklayarak bulunmasını zorlaştıracak bilgi ve tecrübeye sahip olduğu vurgulandı. Salim Güran, bu özelliklerinden dolayı Bahtiyar’ı bilinçli bir şekilde olaya dahil etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa