Altın Koza'da Skolimowski'ye Yaşam Boyu Başarı Ödülü

Polonyalı yönetmen Jerzy Skolimowski, Altın Koza Film Festivali'nde Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nü alacak.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
12 Eylül 2024 12:31
GÜNCELLEME
12 Eylül 2024 12:56
Altın Koza'da Skolimowski'ye Yaşam Boyu Başarı Ödülü
Hakan Öksüz Editör

23-29 Eylül 2024 tarihleri arasında 31. kez düzenlenecek Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, sinema dünyasının önemli isimlerinden Polonyalı yönetmen Jerzy Skolimowski'yi ağırlayacak. 

Festival komitesi tarafından Skolimowski'ye, sinemaya kazandırdığı yenilikçi bakış açısı ve sanatsal cesareti dolayısıyla Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nü takdim edecek.

Skolimowski Adana'da konuk olacak

Polonyalı usta yönetmen, Polonya Büyükelçiliği ve Gezici Festival iş birliğiyle festivalin özel konuğu olarak Adana’ya gelecek. 

Festival süresince sinemaseverlerle bir araya gelecek olan Skolimowski, özellikle son yıllardaki etkileyici çalışmalarıyla adından söz ettiriyor.

"AI" filmi festivalde gösterilecek

Skolimowski, festival kapsamında, hem senaristliğini hem de yapımcılığını Ewa Piaskowska ile birlikte üstlendiği son filmi AI'nin (EO, 2022) gösteriminde de izleyicilerle buluşacak. 

Cannes Film Festivali'nde En İyi Özgün Müzik Ödülü ile Jüri Büyük Ödülü'ne lâyık görülen film, 2023 Oscar Töreni'nde "Yabancı Dilde En İyi Film" dalında aday olmuştu.

Hüzünlü bir eşeğin gözünden dünyaya bakış

Film, dünyayı hüzünlü bir eşeğin gözünden anlatıyor ve izleyicilere derin bir empati sunuyor. 

Michal Dymek’in başarılı görüntü yönetimi ile Pawel Mykietyn’in Cannes ve Avrupa Film Ödülleri’nden ödüllü müzikleri, filmi sanatsal bir başyapıt haline getiriyor. AI, uluslararası festivallerde toplam 31 ödül kazanarak büyük bir başarı elde etti.

Adana’da sinemaseverler, bu etkileyici filmi Skolimowski ve Piaskowska’nın katılımıyla izleme şansını elde edecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa