Ankaralı Turgut son haliyle sevenlerini üzdü!

Kanser tedavisi gören Ankaralı Turgut son haliyle sevenlerini üzdü. Ünlü şarkıcı maddi durumu el vermediği için akıllı ilaç alamadığını belirtti.

BB
Büşra Bayrak Editör
YAYINLAMA
12 Eylül 2024 12:44
GÜNCELLEME
12 Eylül 2024 18:03
BB
Büşra Bayrak Editör

Ankara türkülerinin önde gelen isimlerinden biri olan ve sahne adıyla "Ankaralı Turgut" olarak tanınan Turgut Karataş, geçtiğimiz ay hayranlarını üzen bir haberle gündeme geldi. Ünlü sanatçının kızı Eylem Boran, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada babasına akciğer kanseri teşhisi konulduğunu ve tedavi sürecinin başladığını duyurdu. 

Daha önce de KOAH nedeniyle tedavi gören Ankaralı Turgut, bu kez daha zorlu bir sağlık mücadelesiyle karşı karşıya kaldı.

Ankaralı Turgut'un sağlık durumu

Zor günler geçiren sanatçı, bir televizyon kanalında yaşadıklarını anlattı. Kanserin karaciğerine de yayıldığını söyleyen Ankaralı Turgut, sanat camiasına sitemde bulundu. 

Yaklaşık 1.5 ay hastanede yatmak zorunda kaldığını belirten sanatçı, bu süreçte 12-13 kilo verdiğini ifade etti. Son haliyle sevenlerini üzen Ankaralı Turgut, tedavi için "akıllı ilaç" olarak bilinen tedavi yöntemine ihtiyaç duyduğunu, ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle bu ilaca erişiminin zor olduğunu dile getirdi.

Maddi zorluk nedeniyle ilaç almakta zorlandı

Ünlü sanatçı, yaşadığı maddi sıkıntılardan bahsederek sanat dünyasında sanıldığı kadar çok para kazanmadığını belirtti. "İlacı almak için sıkıştık. Çok kazanan bir sanatçı değilim bu ülkede. Düşmez kalkmaz bir Allah’tır; trilyonluk insanlar bile bir anda sıfıra düşebiliyor," diyerek destek çağrısında bulundu.

Telif Sıkıntıları ve Gönül Kırgınlığı

Sağlık sorunlarının yanı sıra Ankaralı Turgut, eserlerinin izinsiz kullanılması ve telif haklarıyla ilgili yaşadığı sıkıntılara da değindi.

Şarkılarının yabancı filmlerde izinsiz kullanılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, bu konuyla ilgili davalar açtığını söyledi.

Sanat camiasına sitem etti

Ancak sanat camiasından beklediği desteği göremediğini ifade eden sanatçı, "Sanat camiasından kimse arayıp geçmiş olsun demedi. Gönül kırgınlığım var," diyerek yaşadığı hayal kırıklığını dile getirdi.

Kızı babasının röportaj anlarını paylaştı

Ankaralı Turgut’un kızı Eylem Boran da, babasının tedavi sürecinin devam ettiğini belirterek, bir TV kanalına röportaj verdiği anların görüntüsünü sosyal medya hesabından paylaştı.

O anları sevenleri tarafından paylaşıldı.

Gülben Ergen'den Ankaralı Turgut'a ziyaret

Öte yandan Ankaralı sanatçının isyanını duyan ünlü sanatçı Gülben Ergen bugün ziyaretine koştu. 

Ergen Instagram hesabından Ankaralı Turgut'u ziyaretinde çekildikleri fotoğrafı paylaşarak, "Sen tüm yapımcıların peşinden koştuğu, televizyon programlarının konuk almak için can attığı Ankaralı Turgut'umuzsun bizim. Bu hastalık Turgut kardeşimi üzmüş, yormuş. Akıllı ilaç tedavisine gücü yetmemiş. Kızının evine taşınmış. Torunlarıyla evlatlarıyla moral bulmaya çalışıyor.
Sözleri, besteleri, enerjisi bu burukluğu hak etmiyor." ifadelerini kullandı.

Ergen paylaşımında meslektaşlarından Ankaralı Turgut'a destekte bulunulması için çağrıda bulunarak, "Yanındayım değerli Turgut. Güçlü yapımcılar. Değerli meslektaşlarım. Müzik birlikleri. İyi insanlar. Haydi görev başına hepimiz" dedi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa