Çin'den teknolojiyi dışarı çıkarmayın çağrısı!

Otomobil üretiminde son yıllarda atağa geçen Çin'de, şirketlerden teknolojilerini yurt dışı ile paylaşmamaları istendi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
12 Eylül 2024 12:49
GÜNCELLEME
12 Eylül 2024 13:03
Çin'den teknolojiyi dışarı çıkarmayın çağrısı!
O
Onur Çetinkaya Editör

Elektrikli araç üretimi konusunda Asya'da farkını ortaya koyan Çin, piyasasını Avrupa'ya açtı.

Çok sayıda Çinli otomobil üreticisi bu kapsamda özellikle elektrikli araçlarını Avrupa pazarına sundu. 

Avrupa'da başarılı bir dönem yaşayan otomobil üreticilerine Çin yönetiminden uyarı geldi. Yerli elektrikli araç üreticilerine teknolojilerini yurt dışında paylaşmamaları yönünde bir çağrı yapıldı. 

Bu çağrı ile Çinli şirketlerin gelişmiş elektrikli araç teknolojilerini ülkede tutarak sadece montaj işlemlerini yurt dışındaki fabrikalarda yapmalarını amaçlanıyor.

 Özellikle BYD ve Chery gibi şirketlerin birçok ülkede fabrika kurma planları yaparken, teknoloji transferi konusunda bu yeni strateji tartışmaları artırıyor.

Türkiye, Çinli elektrikli araç üreticisi BYD'nin 1 milyar dolarlık yatırım planı ile bu alanda önemli bir adım atmıştı. BYD'nin Türkiye'de kurulacak fabrikasında yıllık 150 bin araç üretim kapasitesi ve bir Ar-Ge merkezi planlanıyor.

Bu fabrikanın, özellikle Çin'in teknoloji politikasını nasıl uygulayacağı merak konusu olmuş durumda. BYD, Türkiye'de yerel bir şirket gibi hareket edeceğini belirtmiş ve Manisa’daki yatırım arazisinden memnuniyetini dile getirmişti. Skywell, BYD, Chery gibi otomobil firmalarının Türkiye'deki piyasasında son dönemde büyük bir artış yaşandı. 


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa