Bakan Yerlikaya'dan Özbekistan diplomasisi! Fidan ve Kalın ile...

Bakan Yerlikaya, Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın, resmi temaslar için Özbekistan'a gitti. Yerlikaya, ziyarete ilişkin paylaşım yaptı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
12 Eylül 2024 13:11
GÜNCELLEME
12 Eylül 2024 13:26
Bakan Yerlikaya'dan Özbekistan diplomasisi! Fidan ve Kalın ile...
Kübra Şenal Editör

Başta güvenlik meseleleri olmak üzere ikili ve çok taraflı iş birliği konularının görüşüleceği belirtildi Özbekistan ziyareti, Dışişlari Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve MİT Başkanı İbrahim Kalın tarafından gerçekleştirildi.

Ali Yerlikaya'dan Taşkent paylaşımı

Ziyaret kapsamında hedeflenen iki ülke arasındaki stratejik ilişkilerin daha da geliştirilmesi için çeşitli temaslar kuruldu.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yaptı. Özbekistan'ın başkenti Taşkent'ten paylaşım yapan Yerlikaya, "Dışişleri Bakanımız Sayın Hakan Fidan, MİT Başkanımız Sayın İbrahim Kalın’la birlikte Taşkent’te, mevkidaşlarımız olan Özbekistan Dışişleri Bakanı Sayın Bakhtiyor Saidov, Özbekistan Devlet Güvenlik Servisi Başkanı Sayın Abdulsalom Azizov ve Özbekistan İçişleri Bakanı Sayın Po’lat Bobojonov ile heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdik." dedi.

Türkiye-Özbekistan arasındaki iş birliği

Görüşmelerde, haziran ayında Türkiye'de yapılan Türkiye - Özbekistan Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi (YDSK) Üçüncü Toplantısı'nda alınan kararların takibinin yapılması öngörülmüş, bu kapsamda ekonomi, savunma sanayii, enerji, ulaşım, kültür, eğitim, düzensiz göç, terörle mücadele ve güvenlik gibi alanlarda iş birliğinin ele alınacağı bildirilmişti.

Ayrıca ziyarette Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) başta olmak üzere, bölgesel gelişmeler, uluslararası kuruluşlar, dış politika ve güvenliğin de masaya yatırılacağı masaya yatırılacak konular arasında aktarılmıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa