Şehidin kardeşi: Yanına koysalar! Sessizce otururum...

Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde şehit olan Onur Çapan’ın naaşı nakil aracına konuldu; kız kardeşi sordu: "Yanına koysalar olmaz mı, sessizce otururum!"

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
12 Eylül 2024 13:54
GÜNCELLEME
12 Eylül 2024 14:10
DHA
Kaynak DHA

Şehit Uzman Çavuş Onur Çapan’ın cenazesi Isparta’ya getirildi

Zeytin Dalı Harekat bölgesinde silah kazası sonucu şehit olan 33 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Onur Çapan’ın cenazesi, askeri uçakla Isparta’ya getirildi. Gaziantep’te düzenlenen törenin ardından şehidin naaşı saat 12.00’de Süleyman Demirel Havalimanı’na ulaştı.

Karşılama törenine yoğun katılım

Havalimanında düzenlenen karşılama törenine, şehidin annesi Döndü Çapan, kız kardeşi Hacer Filiz, Isparta Valisi Aydın Baruş, Kara Havacılık Okul Komutanı Tuğgeneral İsa Baydilli, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ahmet Aşık, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Gözyaşlarıyla karşılandı

Türk bayrağına sarılı tabut, tören mangası tarafından uçaktan indirildikten sonra Isparta Belediyesi’ne ait cenaze nakil aracına yerleştirildi. Şehidin annesi Döndü Çapan ve kız kardeşi Hacer Filiz, bu sırada gözyaşlarına boğuldu. Sedyeyle taşınan anne Çapan’ın yanında bulunan Hacer Filiz, "Kardeşimin yanına koysalar olmaz mı, sessizce otururum, gerçekten" diyerek ağladı.

Cenaze Isparta Şehitliği'ne defnedilecek

Şehit Piyade Uzman Çavuş Onur Çapan’ın cenazesi, Isparta Şehir Hastanesi morguna götürüldü. Bugün 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda ikindi namazına müteakip düzenlenecek törenin ardından Isparta Şehitliği'nde toprağa verilecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa