Rus lider Putin'den BRICS açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'nin de katılması beklenen BRICS'e 34 ülkenin daha katılmak istediğini açıkladı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
12 Eylül 2024 14:02
GÜNCELLEME
12 Eylül 2024 15:35
Rus lider Putin'den BRICS açıklaması
O
Onur Çetinkaya Editör

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg'da düzenlenen BRICS ülkeleri yüksek temsilciler güvenlik toplantısında yaptığı açıklamada, BRICS'e olan uluslararası ilginin giderek arttığını belirtti. 

"34 Ülke dahil olmak istiyor"

Putin, BRICS'e katılmak isteyen 34 ülkenin olduğunu vurguladı ve bu ülkelerin BRICS'in faaliyetlerine çeşitli şekillerde dahil olmayı hedeflediğini söyledi.

Putin, BRICS'in küresel arenadaki artan rolüne dikkat çekerek, BRICS kapsamında bugüne kadar pek çok alanda toplantılar düzenlendiğini ve 22-24 Ekim'de Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da BRICS Zirvesi'nin yapılacağını ifade etti. Bu zirveye birçok ülkenin liderlerinin katılması bekleniyor.

BRICS'e olan bu artan ilgi, küresel ekonomik ve siyasi dengelerin değişmekte olduğunu ve BRICS'in büyüyen bir blok olarak uluslararası alanda daha fazla dikkat çektiğini gösteriyor.

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın,  BRICS Zirvesi'ne katılma davetlerini kabul ettiğini duyurdu.

Türkiye'nin BRICS üyeliği konusunda sürecin devam ettiğini ve somut bir gelişme olduğunda paylaşılacağını belirtti. Türkiye’nin BRICS gibi önemli platformlarda yer almak istediğini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkça ifade ettiğini hatırlattı.

Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nden oluşan ekonomi grubu, geçtiğimiz ay üye sayılarına 6 ülkeyi daha ekledi. BRICS, Suudi Arabistan, Arjantin, Birleşik Arap Emirlikleri, Etiyopya, İran ve Mısır'ın üyelik başvurularını kabul etti. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa