Tunç: Ayşenur'u katledenlerle ilgili soruşturma başlattık

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, terör örgütü İsrail'in askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
12 Eylül 2024 14:40
GÜNCELLEME
12 Eylül 2024 14:50
Tunç: Ayşenur'u katledenlerle ilgili soruşturma başlattık
DHA
Kaynak DHA

Adalet Bakanı Tunç: "Ayşenur Ezgi Eygi için kırmızı bülten çıkaracağız"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail askerleri tarafından başından vurularak öldürülen Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümüyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını açıkladı. Tunç, bu kapsamda kırmızı bülten çıkarılacağını ve sorumluların uluslararası arenada yakalanması için girişimlerde bulunulacağını ifade etti.

Soruşturma ve kırmızı bülten talepleri

Ankara’da düzenlenen ‘Türkiye’de Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yollarının Geliştirilmesi’ projesinin kapanışında konuşan Tunç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmanın sürdüğünü belirtti. Tunç, "Ayşenur kardeşimizin hakkını savunmak bizim borcumuz. Bu çerçevede kırmızı bülten çıkararak, sorumluların yakalanmasını talep edeceğiz" dedi.

Uluslararası hukuki adımlar

Tunç, Ayşenur Ezgi Eygi’nin başından vurularak öldürüldüğüne dair delillerin bulunduğunu ve hem iç hukuk hem de uluslararası sistemde adaletin sağlanacağını vurguladı. "BM İnsan Hakları Konseyi'ne konuyu taşıyacağız ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne de dosyasını sunacağız" şeklinde konuştu.

Cenaze süreci

Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesinin önce İstanbul’a, ardından İzmir’e götürüleceğini belirten Tunç, ailesinin talebi üzerine Didim’de defnedileceğini açıkladı. Cenaze yarın Bakü üzerinden İstanbul’a getirilecek.

Uluslararası adalet mücadelesi

İsrail’in işlediği cinayetle ilgili BM soykırım sözleşmesi çerçevesinde müdahil olduklarını belirten Bakan Tunç, Ayşenur’un dosyasının bu davaya dahil edileceğini söyledi. "Bu cinayetin sorumlularını adalet önüne çıkaracağız" diyerek sürecin uluslararası arenada da takip edileceğini belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa