Yunanistan kıyılarına bir kez daha ölü balıklar vurdu

İzmir'den sonra Yunanistan'da bir milyonlarca ölü balık görüldü. Yaşanan balık ölümleri bir kez daha çevre kirliliğini gündeme getirdi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
12 Eylül 2024 14:56
GÜNCELLEME
12 Eylül 2024 15:09
Yunanistan kıyılarına bir kez daha ölü balıklar vurdu
O
Onur Çetinkaya Editör

Yunanistan'ın Volos kenti limanında milyonlarca ölü balığın bir kez daha kıyıya vurması, hem çevre hem de turizm açısından ciddi bir krize yol açtı. 

Volos Belediye Başkanı Achilleas Beos, ölü balıkların dayanılmaz bir kokuya neden olduğunu ve bunun kentteki turizme büyük bir darbe vurduğunu belirtti.

Benzer bir durum, geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin İzmir şehrinin Bayraklı ilçesinde de yaşandı. İzmir Körfezi'nde çupra ve levrek gibi çeşitli türde yüzlerce balığın sahile vurması çevre sakinlerinde endişeye neden oldu.

İzmir'deki olayla ilgili olarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı incelemeler başlattı. Bakanlık, körfezdeki kirliliğin kaynağını tespit etmek amacıyla Mobil Su ve Atıksu Laboratuvarı’nı devreye soktu ve bölgedeki derelerden ve arıtma tesislerinden numuneler aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU'ya ise Çevre Kanunu kapsamında 1 milyon 800 bin lira  idari ceza kesildi, ayrıca sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu yapıldı.

Her iki olay da deniz kirliliği ve çevresel bozulmanın tehlikeli boyutlara ulaşabileceğini gösteriyor. Bu tür çevresel felaketler turizmi de olumsuz etkiliyor. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa