Cinsel istismara uğrayan Sıla bebeğin ölüm haberine düzeltme geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Tekirdağ'da cinsel istismara ve şiddete maruz kalan 2 yaşındaki Sıla bebeğin entübe edildiğini duyurdu.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
12 Eylül 2024 15:38
GÜNCELLEME
12 Eylül 2024 16:44
Cinsel istismara uğrayan Sıla bebeğin ölüm haberine düzeltme geldi
Kübra Şenal Editör

Tekirdağ'da cinsel istismara uğrayan 2 yaşındaki Sıla bebek, tedavi altına alınmıştı. Sosyal medyada büyük infiale sebep olan trajik olayın kurbanı minik Sıla'nın yaşam mücadelesini kaybettiği haberleri yayıldı.

"Sıla bebek entübe edildi"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sıla bebeğin entübe edildiğini belirtti.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Ne olmuştu?

Sıla bebek, rahatsızlandığı gerekçesiyle ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Ancak doktorlar, muayene sırasında küçük çocuğun vücudunda darp izlerine rastladı. Yapılan incelemeler sonucu durumun şiddetli bir saldırıya işaret ettiği belirlendi. Beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Sıla bebek, acil ameliyata alındı. Ardından yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Annesi ve iki çocuk tutuklandı

Olayın ardından başlatılan soruşturmada, küçük kızın annesi B.Y., üvey babası ve komşularının da aralarında olduğu 5 kişi gözaltına alındı. Anne B.Y. ile birlikte 13 ve 14 yaşlarındaki iki çocuk tutuklandı. Olayın şok edici detayları ise adli tıp raporuyla ortaya çıktı. 

Sıla bebeğe cinsel istismar kesinleşti

Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün, Sıla bebeğin cinsel istismara uğradığının raporlarla kesinleştiğini duyurdu. Adli tıp raporu ise, Sıla bebeğin yalnızca fiziksel şiddete değil, aynı zamanda cinsel istismara maruz kaldığını doğruladı.

Tutuklu sayısı yükseldi

Bu acı gerçeğin ortaya çıkmasının ardından tutuklu sayısı 5’e yükseldi. 18 yaşından küçük zanlılar da dahil olmak üzere olayla ilgili kapsamlı bir soruşturma yürütülüyor. Tekirdağ Baro Başkanı Gürcün, “Olayın vahameti nedeniyle kurumlar hızlıca harekete geçti. Cinsel istismara dair kati raporlar dosyada mevcut ve bu, tutuklamaların temel nedenlerinden biri” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa