İtiraz geldi, LGS'de bir soru iptal edildi

2024 LGS'de yer alan bir soru, Ankara 3. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. İptalin gerekçesi açıklandı.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
12 Eylül 2024 17:23
GÜNCELLEME
12 Eylül 2024 17:48
İtiraz geldi, LGS'de bir soru iptal edildi
Hakan Öksüz Editör

Ankara 3. İdare Mahkemesi, 2024 Liselere Geçiş Sistemi sınavında sorulan bir soruyu, "her öğrencinin aynı anlamı çıkarabileceği kadar net olmadığı" sebebiyle iptal etti.

Davacı sınav sorusunu mahkemeye taşıdı

Davacı Emre Bayar, 2 Haziran 2024'te düzenlenen LGS sınavının fen bilimleri bölümünde yer alan bir sorunun doğru cevabının yanlış belirlendiğini savundu. Bayar, İdare Mahkemesi'ne başvurarak, sorunun iptali ve cevap anahtarının düzeltilmesi talebinde bulundu.

Bilirkişi raporu mahkeme kararını etkiledi

Dava sürecinde mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda, söz konusu sorunun öğrenciler arasında farklı cevaplara yol açabileceği ifade edildi. Raporda, sorunun net olmadığı ve öğrencileri yanılgıya düşürebilecek nitelikte olduğu vurgulandı.

Mahkeme soruyu iptal etti

Mahkeme, bilirkişi raporunu dikkate alarak yaptığı değerlendirmede, sorunun öğrenciler tarafından doğru ve açık bir şekilde anlaşılmasının zor olduğunu belirtti. 

Ankara 3. İdare Mahkemesi, sorunun "yanlış anlamaya mahal verecek şekilde hazırlandığı" gerekçesiyle iptaline karar verdi. Kararda, "her öğrencinin aynı anlamı çıkarabileceği kadar net olmayan" soruların sınavda yer almaması gerektiği vurgulandı.

"8. sınıf seviyesine uygun değil"

Kararda şu ifadelere yer verildi:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa