Lübnan’da gerginlik tırmanıyor: Hizbullah, İsrail yerleşimlerini vurdu

Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki Roş Hanikra Yahudi yerleşim birimini ilk kez hedef aldığını açıkladı

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
12 Eylül 2024 18:16
GÜNCELLEME
12 Eylül 2024 18:24
Lübnan’da gerginlik tırmanıyor: Hizbullah, İsrail yerleşimlerini vurdu
AA
Kaynak AA

Lübnan’daki Hizbullah, ilk kez İsrail’in kuzeyinde yer alan Roş Hanikra Yahudi yerleşim birimini hedef aldığını duyurdu. Bu saldırının ardından İsrail, Lübnan’ın güneyindeki bölgeleri yoğun bombardımana tuttu.

Hizbullah’tan misilleme açıklaması

Hizbullah tarafından yapılan yazılı açıklamada, Roş Hanikra’nın ilk kez hedef alındığı ve ayrıca Mtsoufa yerleşim bölgesine de füzelerle saldırı düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, bu saldırıların İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki köylere ve sivillere yönelik saldırılarına karşılık olarak gerçekleştirildiği ifade edildi.

İsrail topçu mevzileri hedef alındı

Hizbullah, Ayn Yakub yerleşim yerinin kuzeyinde bulunan İsrail topçu mevzilerini de roketlerle vurduklarını açıkladı. Bunun yanı sıra, İsrail'in kuzeyindeki Beyad Bileyda ve El-Malikiye bölgelerinin ağır top mermileriyle hedef alındığı kaydedildi. Aynı zamanda, Nahal Gershom Üssü’nde İsrailli asker ve subayların bulunduğu yerlerin kamikaze uçaklarla vurulduğu da bildirildi.

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları

Lübnan’ın resmi ajansı NNA, İsrail topçu birliklerinin, Lübnan’ın güneyinde yer alan Alema eş-Şaab beldesi ile Nakura’daki El-Labune bölgesini ağır toplarla hedef aldığını duyurdu. Ayrıca, İsrail’e ait insansız hava aracının (İHA), Marun er-Ras Parkı çevresini füzeyle vurduğu ve İsrail savaş uçaklarının Bint Cubeyl ilçesindeki Marun er-Ras beldesine hava saldırısı düzenlediği ifade edildi.


Bölgede artan gerginlik, Lübnan ile İsrail arasındaki sınır hattında çatışmaların şiddetini artırırken, sivillerin güvenliği konusunda endişeler büyüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa