Narin'in Adli Tıp raporu: Üzerinde başka birinin DNA'sına rastlanmadı

Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığı'nın raporunda Narin'in vücudunda farklı kişilere ait olabileceği değerlendirilen örneklere rastlanılmadığı bildirildi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
12 Eylül 2024 18:38
GÜNCELLEME
12 Eylül 2024 19:06
Narin'in Adli Tıp raporu: Üzerinde başka birinin DNA'sına rastlanmadı
EK
Esra Koçak Editör

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolduktan 19 gün sonra dere kenarında bir çuval içinde ölü bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında önemli detaylar ve Adli Tıp Kurumu'nun ön raporu ortaya çıktı.

Adli Tıp raporu: başka izlere rastlanmadı

Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen rapora göre, Narin Güran'ın otopsisi sırasında vücudundan alınan örneklerde, farklı kişilere ait olabileceği değerlendirilen parmak izi, kan, tükürük ya da salya gibi bulgulara rastlanmadı. Bu gelişme, soruşturmanın seyrine ışık tutacak önemli bir unsur olarak değerlendiriliyor.

22 şüpheli adliyeye sevk edildi

Olayla ilgili olarak jandarma tarafından gözaltına alınan, aralarında Narin Güran'ın ailesi ve yakınlarının da bulunduğu 22 şüphelinin işlemleri tamamlandı. Şüpheliler arasında Narin’in babası Arif Güran, annesi Yüksel Güran, ağabeyi E.G. ve amcaları da yer alıyor. Ayrıca, gözaltına alınanlar arasında akrabalar ve mahallede çalışan bazı işçiler de bulunuyor.

Sorgular devam ediyor

Narin Güran'ın annesi, babası ve bir amcasının da aralarında olduğu dokuz kişi, savcılık sorgularının ardından tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Anne ve babanın suçlamaları reddettiği belirtiliyor. Diğer 13 şüphelinin sorgusu ise üç savcı tarafından adliyede devam ediyor.

Muhtar Salim Güren tutuklu

Narin Güran, 21 Ağustos'ta Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolmuş ve uzun süren arama çalışmalarının ardından 9 Eylül’de cansız bedenine ulaşılmıştı. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada, Narin'in amcası ve aynı zamanda Tavşantepe Mahallesi Muhtarı Salim Güran, 2 Eylül’de çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı. Soruşturma derinleştirilerek devam ediyor.

Bu trajik olayla ilgili soruşturma sürerken, gözaltındaki diğer şüphelilerin sorguları da devam ediyor. Narin Güran’ın ölümü, Diyarbakır’da ve ülke genelinde büyük bir üzüntü ve dikkatle takip ediliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa