Annesi, Sıla bebeğin zarar gördüğünü anlamasına rağmen örtbas etmiş

Darbedilen ve cinsel istismara uğrayan Sıla bebeğin annesinin, minik kızın zarar gördüğünü bilmesine rağmen örtbas ettiği anlaşıldı.

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
12 Eylül 2024 18:44
GÜNCELLEME
12 Eylül 2024 19:34
Annesi, Sıla bebeğin zarar gördüğünü anlamasına rağmen örtbas etmiş
CS
Canan Salman Editör

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde 2 yaşındaki Sıla bebeğin zarar gördüğünü anlamasına rağmen annesinin olayı örtbas etmek istediği ortaya çıktı.

Diyarbakır’da Narin’in acısını yüreğinde hisseden Türkiye bu kuz Türkiye’nin diğer ucundan gelen haberle sarsıldı. 

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde 2 yaşındaki Sıla bebek darbedildi ve cinsel istismara uğradı.

Anne B.Y, olay 5 Eylül'de gerçekleşmesine rağmen vücudunda darp izleri bulunan Sıla bebeği "uyanmadığı" gerekçesiyle tam 3 gün sonra Malkara Devlet Hastanesine götürdü. 

S.Y'yi muayene eden doktor, bebeğin genital bölgesinde morluklar gördü.Bunun üzerine durumu polise iletti ve olayla ilgili soruşturma açıldı.

Beyin kanaması şüphesi gören doktorlar Sıla bebeği Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesine sevk etti. Acil ameliyat edilen  bebek daha sonra yoğun bakıma alındı.

Sıla bebek entübe edildi

Hayati tehlikesi devam eden Sıla bebek entübe edildi.

Aralarında annenin de olduğu 5 kişi tutuklandı. Olayla ilgili soruşturmada tüyler ürpertici ayrıntılar ortaya çıktı.

Soruşturma kapsamında tutuklanan anne B.Y savcılıkta verdiği ifadede, 5 Eylül'de komşularının oğlu K.A'nın makarna yaptıklarını belirterek kendilerini yemeğe davet ettiğini söyledi.

Anne olayı bilerek örtbas etti

Bunun üzerine Sıla bebeği komşularına bırakarak kendisinin eve döndüğünü belirten anne B.Y., akşam komşularından kızını aldığını anlattı.

Anne B.Y., banyo yaptırırken bebeğin bezinde gördüğü kan sonrası kızına zarar verildiğini anladığını ancak durumu kimsenin duymaması için örtbas ettiğini  ifade etti.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise  Sıla bebeğin hastaneye getirildiği 8 Eylül günü de başına darbe aldığı, bu nedenle beyin kanaması geçirdiği bilgisini paylaştı.

Muhtar Öztürk: "Utanç verici bir olay"

Olayın yaşandığı Camiatik Mahallesi'nin muhtarı Recai Öztürk, olayı mahalle adına üzücü ve utanç verici olarak niteledi.

Öztürk, bebeğin emanet edildiği ailenin problemli olduğunu öne sürdü.

Adli süreç devam ediyor

Soruşturma kapsamında anne B.Y, B.Y'nin birlikte yaşadığı S.Ö, komşuları K.A. ile 13 yaşındaki oğlu K.A. ve 14 yaşındaki G.K. tutuklanmıştı.

Sıla bebeğin ablası da devlet tarafından koruma altına alınmıştı.

Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün, Sıla bebeğe cinsel istismarda bulunulduğunun adli tıp raporuyla belirlendiğini açıklamıştı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa