İmamoğlu 'sahte diploma' iddialarına Mezuniyet belgesiyle yanıt verdi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sahte diploma iddialarına mezuniyet belgesini paylaşarak son noktayı koydu.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
12 Eylül 2024 18:51
GÜNCELLEME
12 Eylül 2024 19:09
İmamoğlu 'sahte diploma' iddialarına Mezuniyet belgesiyle yanıt verdi
EK
Esra Koçak Editör

Veryansın TV Genel Yayın Yönetmeni Erdem Atay, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun üniversite diplomasının 'sahte' olduğunu iddia etti. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun üniversite diploması olmadığı yönündeki iddialar, yapılan resmi açıklamalarla net bir şekilde yalanlandı. İmamoğlu'nun, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olduğu ve mezuniyet belgelerinin hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hem de üniversite arşivlerinde yer aldığı bildirildi.

İBB Teyit hesabından açıklama

İBB’nin yanlış bilgileri düzeltmek için kurduğu İBB Teyit hesabı, İmamoğlu’nun lisans diplomasının fotokopisini paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

"İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun üniversite diploması olmadığı iddiası tamamen uydurmadır. Sayın İmamoğlu, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunudur. Aşağıda paylaştığımız mezuniyet belgesi, İBB ve üniversite arşivinde mevcuttur."

Danışmanı Ongun'dan yüksek lisans diploması paylaşımı 

Öte yandan  İmamoğlu’nun yüksek lisans diplomasını paylaşan danışmanı Murat Ongun şunları söyledi: 

"İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun lisans (üniversite) diploması üzerinden polemik çıkartmaya çalışanlar için ayrıca yüksek lisans belgesini de bilgi için sunarız."

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa