Twitch yayıncısı Jahrein gözaltına alındı

Antalya Emniyet Müdürlüğü, Twitch yayıncısı Jahrein takma isimli Ahmet Sonuç'un gözaltına alındığını duyurdu.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
12 Eylül 2024 23:00
GÜNCELLEME
12 Eylül 2024 23:22
Twitch yayıncısı Jahrein gözaltına alındı
EK
Esra Koçak Editör

Antalya Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya hesapları üzerinden "müstehcen içerikli konuşmalar ve yayınlar" nedeniyle ünlü yayıncı "Jahrein" adıyla bilinen Ahmet Sonuç ve "Rockerpuck_Evil" kullanıcı isimli E.K.'nin gözaltına alındığını duyurdu.

Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Bazı basın-yayın organları ve sosyal medya hesaplarında, internet aracılığıyla müstehcen içerikli konuşmalar yapıldığına dair haberler üzerine, gerekli incelemeler yapılmıştır. X (Twitter) platformu üzerinden 'Rockerpuck_Evil' kullanıcı adı ve 'Pungent 666' rumuzu ile yönetilen 'İncel sohbet odası' başlıklı canlı sohbet odasında, toplumun genel ahlakına ve değer yargılarına aykırı konuşmalar yapıldığı tespit edilmiştir. 'Rockerpuck_Evil' kullanıcı adıyla bilinen E.K. isimli şahıs belirlenmiştir."

Açıklamanın devamında, ünlü Twitch yayıncısı "Jahrein" olarak tanınan Ahmet Sonuç’un da benzer içerikli yayınlar yaptığı belirtilerek, müstehcen içerikler nedeniyle hakkında işlem başlatıldığı ifade edildi. "Jahrein" ismiyle bilinen Ahmet Sonuç (A.S.) ve E.K.'nin Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 12 Eylül 2024 tarihinde gözaltına alındığı açıklandı.

Müstehcenlik suçundan işlem başlatıldı

İki şahıs hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 226. maddesine göre "müstehcenlik" suçundan işlem başlatıldı. Emniyet Müdürlüğü, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yaptığı açıklamada, sürecin titizlikle sürdürüldüğünü belirtti ve kamuoyuna saygıyla duyurulduğunu ifade etti.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa