Putin ABD ve Avrupa'ya tehdit gibi uyarı

Putin, Ukrayna'nın Rus topraklarına saldırmasına izin verilmesinin NATO, Avrupa ve ABD’nin savaşa katılması anlamına geleceğini uyarısında bulundu.

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
12 Eylül 2024 23:06
GÜNCELLEME
12 Eylül 2024 23:39
Putin ABD ve Avrupa'ya tehdit gibi uyarı
BY
Barış Yılmaz Editör

Putin, 10. St. Petersburg Uluslararası Birleşik Kültürler Forumu’na katıldı.

Daha sonra "Rossiya-1" devlet televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Putin, Ukrayna'ya Rus topraklarına uzun menzilli silahlarla saldırmasına izin verilmesine ilişkin soruya yanıt verdi.

Kiev yönetimine Rus topraklarına saldırmasına izin verilmesi veya yasak getirilmesinin söz konusu olmadığının altını çizen Putin,  Ukrayna’nın bunu insansız hava araçları ve diğer araçlar ile zaten yaptığını söyledi. 

Putin, yüksek hassasiyetli uzun menzilli silahların kullanılmasının ise farklı bir durum olduğunu vurguladı.

"Ukrayna'nın böyle bir kapasitesi yok"

Ukrayna ordusunun Batı üretimi, yüksek hassasiyetli uzun menzilli sistemlerle saldırı düzenleme kapasitesi bulunmadığını belirten Putin, bunun Ukrayna'nın elinde olmayan uydulardan elde edilen istihbarat bilgilerinin kullanımıyla mümkün olabileceğine dikkati çekti.

Putin, bu bilgilerin de Avrupa Birliği, ABD ya da NATO'ya ait uydulardan elde edilebileceğini dile getirdi.

Bu modern füze sistemlerinin sadece NATO ülkelerinin askeri personeli tarafından çalıştırılabileceğini de ifade eden Putin, Ukraynalı askerlerin bunu yapacak kapasitede olmadığını vurguladı.

Putin, gelinen noktada Ukrayna yönetimine Rus topraklarına saldırı düzenlemesine izin verilmesi veya verilmemesinden öteye bir durumun söz konusu olduğunu aktardı.

"Tehditlere göre gerekli kararları alacağız"

 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa