Donald Trump: "Üçüncü Münazara Olmayacak"

Cumhuriyetçi Parti'nin 2024 başkan adayı Donald Trump, rakibi Kamala Harris ile yeni bir tartışma programına katılmayacağını duyurdu

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
13 Eylül 2024 00:01
GÜNCELLEME
13 Eylül 2024 00:10
Donald Trump: ''Üçüncü Münazara Olmayacak''
AA
Kaynak AA

Eski ABD Başkanı Donald Trump, kendisine ait sosyal medya platformu Truth Social üzerinden yaptığı açıklamada, Demokrat Parti'nin Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile üçüncü bir tartışmayı kabul etmeyeceğini duyurdu.

"Tartışmayı kazandım, rövanş istemiyorum"

Trump, 10 Eylül'de ABC News kanalında Harris ile yaptığı canlı tartışmanın ardından, Harris'in ikinci bir münazara çağrısını eleştirdi. Trump, "Bir boksör dövüşü kaybettiğinde ilk söylediği şey 'rövanş istiyorum' olur." diyerek, anketlerin kendisinin tartışmayı kazandığını açıkça gösterdiğini ve Harris'in hemen ikinci bir tartışma talebinde bulunduğunu belirtti.

Biden ve Harris'e eleştiriler

Trump, açıklamasında ABD Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i sert bir şekilde eleştirdi. Demokratları, "milyonlarca suçlu ve akıl hastasının ABD’ye girmesine izin vermekle" suçladı. Ayrıca, Demokrat yönetimi ülkedeki enflasyonu kontrol edememekle eleştiren Trump, bu durumun orta sınıfın iflasına yol açtığını savundu. Bu konuların hem Biden ile yaptığı ilk tartışmada hem de Harris ile karşılaştığı ikinci münazarada detaylı olarak tartışıldığını vurguladı.

"Üçüncü tartışma olmayacak"

Harris'in, Fox News kanalındaki tartışma programına katılmadığını ve NBC ile CBS'deki karşılaşmaları reddettiğini hatırlatan Trump, Harris'in dört yıllık döneminde yapması gereken işlere odaklanması gerektiğini ifade ederek, "Üçüncü münazara olmayacak." dedi.

Harris’in yeni tartışma çağrısı

Harris'in kampanya ekibi, ABC News kanalındaki tartışmanın hemen ardından Trump’a yeni bir canlı yayın tartışması için teklif götürmüş, ancak Trump bu teklifi reddetmişti.

Tartışmanın detayları

ABD’de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerine doğru geri sayım devam ederken, Trump ve Harris, ABC News kanalında yayımlanan ve yaklaşık 1,5 saat süren bir tartışma programında karşı karşıya gelmişti. Münazarada taraflar, iç politikadan ekonomiye, sınır güvenliğinden dış politikaya kadar birçok konuda görüşlerini paylaşmıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa