İstanbul'da metruk bina çöktü...

İstanbul Fatih'te 3 katlı tarihi metruk binada çökme meydana geldi. Yoldan geçen 1 kişi hafif şekilde yaralandı...

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
13 Eylül 2024 05:00
GÜNCELLEME
13 Eylül 2024 05:00
İstanbul'da metruk bina çöktü...
DHA
Kaynak DHA

Fatih'te Zeyrek Mahallesi'nde bulunan üç katlı tarihi bir metruk bina gece saatlerinde büyük bir gürültüyle çöktü. Çökme sırasında yoldan geçen bir kişi hafif şekilde yaralandı, ancak binanın boş olması daha ciddi yaralanmaların ve can kayıplarının önüne geçti. Bölgedeki diğer binaların tarihi yapılar olması ve çökme riski bulunması nedeniyle çevredeki binalar tedbir amacıyla tahliye edildi.

Olay, 23.00 sıralarında Büyük Karaman Caddesi üzerinde meydana geldi. Giriş katında bir berber dükkanı bulunan binanın çökmesi üzerine beton ve taş parçaları, o sırada yoldan geçen bir vatandaşın üzerine düştü. Hafif yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken, olay yerine itfaiye, AFAD, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin çevrede yaptığı aramalarda, enkaz altında kimsenin olmadığı belirlendi.

Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, çökme sonrası yaptığı açıklamada, çöken binanın yakınında bir inşaat çalışması olduğunu ve bu kazı çalışmalarının eski binayı etkilediğini belirtti. Tedbir amacıyla çevredeki tarihi binaların da boşaltıldığını ifade etti.

Olay sırasında yaralıya yardım eden bir mahalle sakini, büyük bir gürültü duyduktan sonra dışarı çıkıp yaralıya müdahale ettiğini anlattı. Ayrıca, binanın altındaki berber dükkanının sahibi Adnan Işık, olay anında dükkanda olduğunu, çökme sesi duyunca dışarı kaçtığını ve binanın uzun süredir boş olduğunu belirtti.

Enkazda bulunan bir duvar saatinin 23.06'da durmuş olması dikkat çeken bir detay oldu. Olayla ilgili incelemeler sürüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa