ABD'den İsrail'e yeni satış onayı!

ABD'den İsrail'e 164,6 milyon dolar değerinde tank römorku satışına onay. İşte yeni satışla ilgili detaylar...

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
13 Eylül 2024 05:20
GÜNCELLEME
13 Eylül 2024 05:20
ABD'den İsrail'e yeni satış onayı!
AY
Arif Yücel Editör

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail'e 164,6 milyon dolar değerinde ağır hizmet tank römorkları ve ilgili askeri ekipmanların satışına onay verdi. Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı'ndan yapılan açıklamada, satışın Kongre'ye bildirildiği ve gerekli sertifikanın gönderildiği belirtildi.

Satış kapsamında İsrail, ağır hizmet tank römorklarının yanı sıra yedek parça, onarım ekipmanları, teknik belgeler ve lojistik destek gibi unsurları da alacak. Teslimatların 2027 yılında başlaması planlanıyor.

Bu satışın, Türk-Amerikan aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin Batı Şeria'da öldürülmesinin ardından İsrail'e yapılan askeri yardımların durdurulması yönündeki tartışmaların yaşandığı bir döneme denk gelmesi ise dikkat çekti.

Batı Şeria'da 4 Filistinli yaralandı

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyinde yer alan El Halil kentinde düzenlediği baskında 4 Filistinli yaralandı. Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre, İsrail askerleri Ez-Zahiriyye kasabasına baskın düzenledi. Bu baskın sırasında çatışmalar çıktı.

Filistin Kızılayı'nın yazılı açıklamasına göre, baskında 2 kişi İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralanırken, 2 kişi de şarapnel parçaları nedeniyle yaralandı. Aynı zamanda, Beytüllahim kentinin Halayil el-Levz bölgesinde, Filistin topraklarını gasbeden bir grup İsrailli, Filistinlilerin evlerine taşlı saldırılar düzenledi ve bu saldırıda 2 evin camları kırıldı.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerlerinin ve yerleşimcilerin saldırılarında 703 Filistinli hayatını kaybetti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa