Afganistan'da DEAŞ saldırısı...

Afganistan'da Şii Hazaralara yönelik gerçekleştirilen ve en az 14 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi.

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
13 Eylül 2024 07:45
GÜNCELLEME
13 Eylül 2024 07:45
Afganistan'da DEAŞ saldırısı...
AY
Arif Yücel Editör

Afganistan’ın Daykundi ve Gor vilayetleri sınırında Şii Hazaralara yönelik düzenlenen ve en az 14 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi.

DEAŞ Saldırıyı Sosyal Medyadan Üstlendi

DEAŞ, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla saldırıyı üstlendiğini duyurdu. Afgan basınında yer alan bilgilere göre, Karyudal bölgesinde öğle saatlerinde kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından Şii Hazaralar hedef alındı.

Fotoğraf Çekme Bahanesiyle Otobüs Durduruldu

Saldırının, Daykundi vilayetinin Sengi Taht ilçesi sakinlerinin Kerbela’dan dönen yakınlarını karşılamak üzere Karyudal bölgesine gittikleri sırada gerçekleştiği bildirildi. Silahlı saldırganların, fotoğraf çekme bahanesiyle ilçe sakinlerini taşıyan otobüsü durdurarak üzerlerine ateş açtığı belirtildi. Olayda en az 14 kişi yaşamını yitirirken, 4 kişi de yaralandı.

Afganistan’da Şiilere Yönelik Saldırılar Sürüyor

Afganistan’da terör örgütü DEAŞ başta olmak üzere birçok silahlı grup, ülkedeki Şii azınlığa yönelik sık sık silahlı ve bombalı saldırılar düzenliyor. Afganistan hükümeti ise henüz bu saldırıya dair bir açıklama yapmadı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa