Filistin Adli Tıp Kurumundan Ayşenur Ezgi Eygi raporu

Filistin Adli Tıp Kurumunun raporuna göre Ayşenur Ezgi Eygi'yi öldüren kurşun "neredeyse düz bir çizgide sol tarafından" isabet etti...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
13 Eylül 2024 08:45
GÜNCELLEME
13 Eylül 2024 08:45
Filistin Adli Tıp Kurumundan Ayşenur Ezgi Eygi raporu
AA
Kaynak AA

Filistin Adalet Bakanlığına bağlı Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan otopsi raporunda, Nablus Başsavcılığının, Ayşenur Ezgi Eygi'nin naaşının Nablus'taki En-Necah Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsüne otopsi için sevk edilmesine karar verdiği belirtildi. Bu işlemle birlikte, ölüm sebebinin netleştirilmesi amaçlanıyor.

Eygi’nin Ölüm Nedeni: Beyinde Parçalanma ve Kanama

Batı Şeria’nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde, Cebel Ebu Sabih’te gerçekleştirilen barışçıl bir gösteriye katıldığı sırada İsrail askerleri tarafından vurulan Eygi’nin, ateşli silah yaralanması sonucu öldüğü raporda bildirildi. Ölüm nedeni, “ateşli silahla vurulma sonucu beyinde parçalanma, kanama ve ödem” olarak açıklandı.

Raporda ayrıca, merminin kafatası boşluğu içinde neredeyse düz bir çizgide ilerleyerek soldan sağa doğru hareket ettiği ifade edildi. Eygi'nin 6 Eylül'de saat 14.06'da Rafidya Devlet Hastanesi'ne getirildiği ve yaşam belirtisi göstermediği kaydedildi.

Mermi Beyin Dokusuna Zarar Verdi

Raporda, merminin Eygi’nin beyin dokusuna büyük ölçüde zarar verdiği belirtildi. "Kalbi durmuş, göz bebekleri genişlemiş ve hareketsizdi" ifadelerine yer verilirken, merminin Eygi’nin sol kulak arkasından girip çıkmadığı ve beyin dokusundan parçalar fırlattığı saptandı.

Mermi, kafatasına girdikten sonra parçalanmış ve beyinde yayılarak büyük tahribat yaratmıştır. Raporda Eygi’nin kafası dışında vücudunda herhangi bir yaraya rastlanmadığı ifade edilmiştir.

Eygi’ye 6 defa kalp masajı yapılmasına rağmen hiçbir yanıt alınamadığı ve ölümünün 6 Eylül 2024'te saat 14.35'te duyurulduğu raporda açıklandı.

İsrail Ordusunun İddiaları

İsrail ordusu, olayın ardından yaptığı açıklamada, Eygi’nin "doğrudan hedef alınmadığını" öne sürdü. Ordu, Eygi’nin başka bir kişiyi hedef alan atış sırasında kaza sonucu vurulmuş olabileceğini iddia etti. İsrail Askeri Polisi Cezai Soruşturma Birimi tarafından başlatılan soruşturmanın sonuçlarının Askeri Savcılığa iletileceği duyuruldu. Ayrıca İsrail'in Eygi'nin cesedi üzerinde otopsi yapılmasını talep ettiği belirtildi.

ABD Başkanı Biden’ın Açıklamaları

ABD Başkanı Joe Biden, 11 Eylül’de Beyaz Saray’dan New York’a hareket etmeden önce gazetecilerin Eygi’nin ölümüyle ilgili sorularını yanıtladı. Biden, olayın “bir kaza” gibi göründüğünü, kurşunun sekmesi sonucu Eygi’nin kazara vurulmuş olabileceğini söyledi. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ise Eygi’nin ölümünün “trajik bir hata” sonucu gerçekleştiği öne sürüldü.

26 yaşındaki Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi, 6 Eylül 2024'te Batı Şeria'nın Beyta beldesinde İsrail askerleri tarafından başından vurularak hayatını kaybetmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa