MİT'ten Irak'ın Mahmur bölgesinde nokta operasyon...

MİT, terör örgütü PKK/KCK'nın Mahmur Kampı sözde sorumlusu Azad Akıncı'yı etkisiz hale getirdi... İşte operasyona dair detaylar...

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
13 Eylül 2024 08:42
GÜNCELLEME
13 Eylül 2024 09:32
MİT'ten Irak'ın Mahmur bölgesinde nokta operasyon...
AY
Arif Yücel Editör

MİT, terör örgütü PKK/KCK'nın Mahmur Kampı sözde sorumlusu Azad Akıncı'yı Irak'ın kuzeyindeki Mahmur'da düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirdi...

MİT'ten nokta operasyon: Mahmur Kampı sorumlusu etkisiz hale getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK'nın Mahmur Kampı sözde sorumlusu "Adıl Mardin" kod adlı Azad Akıncı'yı Irak'ın kuzeyinde düzenlenen başarılı bir operasyonla etkisiz hale getirdi.

Terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer alıyordu

Güvenlik kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, MİT, kırmızı kategoride aranan Azad Akıncı'nın konumunu tespit etti. Akıncı, PKK/KCK adına faaliyet yürütmesi nedeniyle uzun süredir izleniyordu.

Mahmur'da nokta operasyon

MİT, Türkiye sınırına 160 kilometre mesafede yer alan Irak'ın kuzeyindeki Mahmur bölgesinde gerçekleştirdiği nokta operasyonla Azad Akıncı'yı etkisiz hale getirdi. Bu operasyon, MİT'in terörle mücadeledeki kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Terör örgütünün önemli isimlerinden biriydi

Azad Akıncı, PKK/KCK adına uzun yıllar boyunca çeşitli faaliyetlerde bulunmuş ve örgütün propagandasını yapmış bir isimdi. Türkiye'de de bir dönem tutuklu kalan Akıncı, daha sonra örgütün Irak'ın kuzeyindeki faaliyetlerine liderlik etmeye başladı.

Türkiye'de tutuklu kalmıştı

Akıncı, terör örgütü adına faaliyet yürütmek suçlamasıyla bir süre Türkiye'de tutuklu kalmış, serbest kaldıktan sonra ise örgütün Irak'ın kuzeyinde yer alan bazı bölgelerdeki faaliyetlerini yönetmeye başlamıştı.

MİT'in operasyonları kararlılıkla sürüyor

MİT, PKK/KCK'nın önemli isimlerine yönelik nokta operasyonlarını kararlılıkla sürdürüyor. Son operasyon, terörle mücadelede Türkiye'nin etkinliğini bir kez daha kanıtladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa