İzmir Büyükşehir, Körfez’i iki işçiye temizletiyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, balık katliamı yaptığı İzmir Körfezi’ni, iki işçinin eline tutuşturduğu fileli havuz kepçesiyle temizletiyor.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
13 Eylül 2024 10:45
GÜNCELLEME
13 Eylül 2024 11:44
DHA
Kaynak DHA

İzmir Körfezi’nde kirlilik sonrası temizlik seferberliği!

İzmir Körfezi'nde balık ölümleri ve kötü kokunun ardından, etkili olan sağanak yağış sonrası Karşıyaka sahilinde yeni bir kirlilik tablosu ortaya çıktı. Yağışla birlikte debisi yükselen derelerden denize akan çöpler, sahili kapladı ve halkın tepkisine yol açtı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise gelen tepkiler üzerine sahilde temizlik çalışması başlattı.

Yağmur sonrası çöpler sahili kapladı

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü'nün "kuvvetli yağış" uyarısının ardından İzmir'de etkili olan sağanak, derelerin debisini artırarak çöplerin denize taşınmasına yol açtı. Karşıyaka sahili, balık ölümlerinin ve kötü kokuların ardından şimdi de çöplerle doldu. Vatandaşların cep telefonlarıyla kaydettiği görüntüler sosyal medyada yayılınca, İzmir Büyükşehir Belediyesi temizlik için harekete geçti.

Havuz kepçesiyle temizlik!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yarattığı çevre felaketiyle başta balıklar ve midyeler olmak üzere deniz canlılarını öldürdüğü İzmir Körfezi’ni, iki işçinin eline tutuşturduğu fileli havuz kepçesiyle temizletmeye çalıştı. Vatandaşlar, bu trajikomik anları cep telefonlarıyla kayıt altına aldı. Bir vatandaş, yaşananlara tepkisini şu şekilde dile getirdi:

“İzmir Büyükşehir Belediyesi, körfezi iki personelin eline verdiği kepçelerle temizlemeye çalışıyor. Artık belediyenin bütün vücuduna yerleşmiş olan siyasal Atatürkçülük hastalığı, sinir sitemini çürütüp kurumsal refleksi ve zekayı öldürmüş. Gözbebeğine konan sineği dahi kovmaktan aciz, felçli bir hasta gibi çaresizlik içinde ölümü bekliyor Atatürkçü İzmir. Atatürkçülük maskesinin bir şehri hiç bombalamadan 30 sene içinde nasıl harap edebileceğini izliyoruz ülkece. Felaketin müsameresi sergileniyor İzmir'de. Yöneticiler, milletin kaynaklarını eğlenceye aktarırken bir iki kişi de onların pisliğini temizlemeye çalışıyor. Hâlâ “CHP iktidarı nasıl olurdu acaba” diye merak eden varsa İzmir'e bakarak merakını giderebilir. İşte bu gördüğünüz pisliğin bütün ülkeye yayılmasıdır CHP iktidarı.”

Vatandaşlardan tepki: 'İzmir’e yakışmıyor'

İzmir’deki kirlilik ve kötü koku, kent sakinleri ve ziyaretçiler tarafından büyük tepki gördü. Ağrı’dan gezmeye gelen Cihat Şuur, İzmir’in kirlilikten olumsuz etkilendiğini belirterek, "İzmir'e ilk defa geldim. Fakat bu kirlilik ve kötü koku, şehre hiç yakışmadı. 4 gündür buradayım ama deniz kenarında dolaşmak bile keyif vermedi" dedi.

"Kokudan duramıyoruz"

65 yaşındaki Necdet Kanatlı da kirliliğe olan tepkisini dile getirerek, "Kokudan çok rahatsızız. Balıklar ölüyor, bu kadar kirlilik gerçekten şaşırtıcı. Yağmur sonrası yeterli çalışma yapılmadığı için İzmir'i sel basıyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa