Ekrem İmamoğlu'ndan Fransa'daki zirvede mülteci eleştirisi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrupa Konseyi Zirvesinde Avrupa'nın mülteci politikasını eleştirdi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
13 Eylül 2024 12:03
GÜNCELLEME
13 Eylül 2024 12:55
Ekrem İmamoğlu'ndan Fransa'daki zirvede mülteci eleştirisi
O
Onur Çetinkaya Editör

İstanbul Büyükşehir Belediye  Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fransa’da düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, Avrupa’nın mülteci politikasını eleştirdi. 

İmamoğlu, uluslararası dayanışmanın önemine vurgu yaparak, Avrupa'nın mülteci krizine yaklaşımını ele aldı. İBB Başkanı Avrupa’nın mülteci sorununu çözmek yerine bu yükü Türkiye gibi AB sınırları dışındaki ülkelere aktarmaya çalıştığını belirtti.

Konuşmasında, bu yaklaşımın hem Türkiye’ye hem de mültecilere büyük bir haksızlık olduğunu ifade eden İmamoğlu, "Avrupa’nın bu politikası, tarihi demokratik değerleri zedelemekte ve küresel bir sorunu çözme arayışından çok, yükü belirli ülkelerin sırtına yükleme anlayışına dayanıyor" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (Başkanı Ekrem İmamoğlu, ayrıca mülteci meselesinin daha adil ve insani bir yaklaşımla ele alınması gerektiğini savunarak, iki devletli çözüm ve uluslararası dayanışma gerekliliğine vurgu yaptı.

Zirvede İmamoğlu’na Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ve Türkiye Belediyeler Birliği heyeti eşlik etti, zirvede ayrıca iklim krizi, afetler, savaş ve göç gibi küresel meseleler ele alındı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa