Buz pisti 5 buçuk yıldır açılamadı, vatandaşlar tepkili!

Ankara Büyükşehir Belediyesinin 5 buçuk yıldır açamadığı Belpa Buz Pateni Tesisine siyasetçiler ve vatandaşlar tepki gösteriyor.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
13 Eylül 2024 12:44
GÜNCELLEME
13 Eylül 2024 12:49
Buz pisti 5 buçuk yıldır açılamadı, vatandaşlar tepkili!
MP
Mevlüt Peker Editör

Belpa buz pateni pisti hâlâ açılmadı, tepkiler artıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yönetimine geçmesinin ardından kapalı kalan BELPA Buz Pateni Pisti'nin 5 buçuk yıldır açılamamış olması, sporcuları ve vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Sosyal medyada sıkça duyurulan açılışlar gerçekleşse de pistin hala hizmet vermemesi büyük tepki topladı.

AK Parti’den sert eleştiriler

Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Yalçın, BELPA Buz Pateni Pisti'nin açılmamasıyla ilgili yaptığı açıklamada, belediyeyi beceriksizlikle suçladı. Yalçın, "Belediye yönetimi, yıllardır kullanılan buz pateni pistini bir türlü açamadı. İki kez açılış yapmalarına rağmen tesis hala kapalı. Ankara, bir buz pateni pistinin tadilatını bile yapamayacak kadar aciz bir yönetimle karşı karşıya" dedi.

“5 buçuk yıldır tamirat yapılamadı”

AK Parti Keçiören Meclis Üyesi Fatih Ünal da buz pistinin 5 buçuk yıldır açılamamasına tepki göstererek, “Ankara’da hazır bir buz pistinin tamiratını bile yapamayan bir belediye var. Sıfırdan yapmaya kalksalar 50 yıl sürerdi. Spor yapan yüzlerce çocuk mağdur oldu. Yazık, Ankara’mıza çok yazık” ifadelerini kullandı.

“Halka hizmet umudu yitirildi”

AK Parti Altındağ Meclis Üyesi Furkan Albayrak ise belediye yönetiminin hizmet konusunda başarısız olduğunu belirtti. Albayrak, “Ankara’nın 5 yılı heba ediliyor. Halk, belediyenin projelerine artık güvenmiyor. AK Parti döneminde yapılan projeler bile sahiplenilip hizmete açılmıyor” diye konuştu.

Erdoğan’ı eleştiriyorlar, pisti açamıyorlar

AK Parti Çamlıdere Meclis Üyesi Arif Yağcı, Başkan Mansur Yavaş'ı eleştirerek, “Buz Pateni Sarayı’nı çalışır halde teslim alıp 5 buçuk yıldır açamayan bir belediye var. Defne Hastanesi’ni 60 günde yapan, deprem konutlarını 1 yılda teslim eden Erdoğan’ı eleştiriyorlar, ama bir pistin tamiratını yapamıyorlar. Yazıklar olsun” dedi.

Vatandaşların tepkisi dinmiyor

Belediyenin yaptığı göstermelik açılışlara rağmen pistin hala kapalı olması vatandaşları da öfkelendiriyor. Tuncay Kaplan, "Seçim öncesi açılış yapıyoruz dediler, Mart’ta açacağız dediler. Nisan’da açılacak dendi, ama Eylül’e geldik, hala açılmadı" diyerek tepkisini dile getirdi.

Gerçekçi olmayan vaatler eleştiriliyor

Bir başka vatandaş Ali Görkmen, "BELPA buz pistine gittiğimde Nisan ayında açılacağını söylediler ama hala hiçbir işaret yok" dedi. Hüseyin Demirci ise, "Beş sene boyunca bir tesis açmayı bile başaramadılar. Yapılacak iş değil" diye konuştu.

Belediye yönetimine ağır eleştiriler

Vatandaşlardan Ömer Faruk Aytaç da "Seçim öncesi her şey iş yapar görünmek içindi. BELPA’nın buz pistine buzu bile koymamışlar, açılışını da konserle yaptılar. Hadi kayalım desen buz yok" diyerek durumu eleştirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa