Irak'ın kuzeyinde 19 terörist etkisizleştirildi

Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü PKK mensubu 19 teröristi etkisiz hale getirdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
13 Eylül 2024 13:51
GÜNCELLEME
13 Eylül 2024 14:22
Irak'ın kuzeyinde 19 terörist etkisizleştirildi
AA
Kaynak AA

Kuzey Irak’ta düzenlenen hava harekatında 19 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, 7-9 Eylül 2024 tarihleri arasında Kuzey Irak'ta gerçekleştirilen hava harekatlarında toplam 19 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Operasyonların hedefi Gara, Hakurk ve Kandil bölgeleri

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, düzenlenen operasyonlarda hedef alınan bölgelerin başında Gara, Hakurk ve Kandil'in yer aldığı belirtildi. Hava harekatları sonucunda Gara’da 10, Hakurk’ta 6 ve Kandil’de 3 olmak üzere toplamda 19 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Terörle mücadele hız kesmeden devam ediyor

Milli Savunma Bakanlığı, operasyonların hız kesmeden sürdüğünü vurgulayarak, terörü kaynağında yok etme hedefi doğrultusunda öngörülemez, alışılmadık ve süratli operasyonların devam edeceğini bildirdi. Açıklamada, terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonların kesintisiz şekilde sürdürüleceği ifade edildi.

Kararlılık vurgusu

Bu kapsamda Bakanlık, terörle mücadelede kararlılıkla ilerlediklerini ve bölgedeki huzur ve güvenliği sağlama çalışmalarının süreceğini yineledi.

F-16 savaş uçaklarıyla vuruldu

MSB (Milli Savunma Bakanlığı), sosyal medya platformu X'teki kurumsal hesabı @tcsavunma üzerinden Suriye ve Irak başta olmak üzere operasyonlara ve alınan neticelere ilişkin bilgilendirmede bulunuyor. Milli Savunma Bakanlığı, kahraman TSK'nın (Türk Silahlı Kuvvetleri) düzenlediği operasyona dair bilgileri aktarırken, operasyonun hangi askeri vasıta ya da teçhizatla gerçekleştirildiğini belirtmiyor. Milli Savunma Bakanlığı, yazılı ifade yerine, operasyonda kullanılan askeri aracın ya da silah ve mühimmatın temsili görüntülerini paylaşıyor. 19 teröristin etkisiz hale getirildiğinin belirtildiği açıklamaya F-16 savaş uçaklarının kalkış ve hedefleri vurma anları yer alıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa