Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan darbe yorumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi olaylarının ekonominin en iyi zamanlarında yapıldığına dikkat çekerek yapılanların komplo olduğunu söyledi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
13 Eylül 2024 15:38
GÜNCELLEME
13 Eylül 2024 16:04
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan darbe yorumu
O
Onur Çetinkaya Editör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Üniversitesi'nde kendi adını taşıyan külliyenin 1. ve 2. Etap Eğitim-Öğretim Binaları'nın açılış törenine katıldı. 

Erdoğan, Marmara Üniversitesi’nden mezun olmanın kendisi için büyük bir gurur olduğunu ifade ederek, üniversitenin hem Türkiye’de hem de uluslararası arenada daha fazla tanınması gerektiğini belirtti.  Erdoğan ayrıca üniversitelerin yurt dışına açılmasının önemine dikkat çekti.

Erdoğan, konuşmasında Gezi Olayları ile ilgili de mesajlar verdi. Bağımsız Türk mahkemelerinin Gezi olayları hakkında kararlarını verdiğini belirten Erdoğan, bu olayların Türkiye'ye büyük bir maliyet getirdiğini ve sorumluluk duyanların öz eleştiri yapması gerektiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi olaylarının ekonominin en iyi zamanlarında yapıldığına dikkat çekerek yapılanların komplo olduğunu söyledi.

Ayrıca, darbe süreçlerinde gençlerin kullanılmasının bedelini ülkenin ağır ödediğini ifade eden Erdoğan, kendi iktidarları döneminde Türkiye’nin bir daha bu tür tuzaklara düşmemesi için büyük mücadele verdiklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı, Türkiye’de yabancılara karşı oluşturulmaya çalışılan nefret dalgasına da değinerek, ırkçılık ve yabancı düşmanlığının tehlikeli bir şekilde arttığını belirtti.  Erdoğan, Türkiye’nin tarihsel olarak sömürgecilik ayıbı olmayan bir devlet olduğunu ve tüm farklılıklara saygı duyduklarını söyledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa