Eygi'nin öldürülmesi UAD'deki davaya ibraz edilecek

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, UAD (Uluslararası Adalet Divanı)'de süren davaya, Ayşenur Ezgi Eygi'nin rapor ve dosyasını ibraz edeceklerini açıkladı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
13 Eylül 2024 16:01
GÜNCELLEME
13 Eylül 2024 16:13
Eygi'nin öldürülmesi UAD'deki davaya ibraz edilecek
AA
Kaynak AA

Adalet Bakanı Tunç: "Ayşenur Ezgi Eygi'nin hakkını savunmaya devam edeceğiz"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail askerlerince Batı Şeria'da öldürülen insan hakları savunucusu Ayşenur Ezgi Eygi'nin davasının uluslararası boyutta takip edildiğini belirtti. Tunç, "Ayşenur'un raporlarını Uluslararası Adalet Divanı'na sunacağız, hakkını sonuna kadar savunacağız" dedi.

Narin Güran'ın ölümü tüm ülkeyi sarstı

Denizli Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Tunç, Diyarbakır’da öldürülen Narin Güran’ın tüm ülkeyi derinden üzdüğünü ifade etti. Tunç, "Ülke olarak çok sarsıldık. Devletin tüm imkanları Narin'e ulaşmak için seferber edildi ancak maalesef canlı ulaşılamadı" diye konuştu.

Soruşturma titizlikle devam ediyor

Bakan Tunç, Narin Güran'ın kaybolduğu andan itibaren adli soruşturmanın başlatıldığını vurguladı. Soruşturma kapsamında 10 kişinin tutuklandığını, 4 kişi hakkında adli kontrol kararı verildiğini belirtti. Ayrıca Narin'in naaşından elde edilen 91 doku örneğinin incelendiğini ve sonuçların zaman alacağını ekledi.

Soruşturmanın gizliliğine dikkat çekildi

Soruşturmanın gizliliğinin önemine değinen Bakan Tunç, "İfadeler medyada yer buluyor, ancak bu durum soruşturmanın selameti için sakıncalı olabilir. Hepimizin temennisi, Narin'in katillerinin en ağır cezaya çarptırılmasıdır" şeklinde konuştu.

"Narin'in katillerini yargı önüne çıkaracağız"

Bakan Tunç, Narin Güran'ın katillerini bulmak için yargıya tam destek verdiklerini belirtti ve "Ona kıyanlar, en ağır cezaya çarptırılacak" dedi.

Ayşenur Ezgi Eygi'nin insan hakları mücadelesi

Tunç, Batı Şeria'da İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin insan hakları savunucusu olduğunu belirterek, "Ayşenur'un hakkını savunma noktasında olayın başından beri takiplerimizi sürdürüyoruz" dedi. Eygi'nin öldürülmesine ilişkin uluslararası hukuki süreçlerin başlatıldığını vurguladı.

Uluslararası hukuki süreçler devrede

Tunç, Ayşenur Ezgi Eygi'nin dosyasının Uluslararası Adalet Divanı ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde devam eden davalara sunulacağını ifade etti. Ayrıca, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'ne başvuracaklarını ve Eygi'nin katledilişiyle ilgili rapor düzenlenmesini talep edeceklerini söyledi.

İnterpol aracılığıyla yakalama kararı çıkarılacak

Tunç, Eygi'nin katledilmesine ilişkin uluslararası anlamda arama ve yakalama kararlarının İnterpol aracılığıyla çıkarılacağını belirtti. Ayrıca, Eygi'nin İzmir'deki otopsi işlemlerinin devam ettiğini ve bu delillerin soruşturmada kullanılacağını ekledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa