Ayşenur Ezgi Eygi için Ankara'da gıyabi cenaze namazı kılındı

Hacı Bayram Veli Camisi'ndeki cuma namazı sonrası halk, Batı Şeria'da İsrailli teröristlerin öldürdüğü Ayşenur Ezgi Eygi için gıyabi cenaze namazı kıldı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
13 Eylül 2024 16:17
GÜNCELLEME
13 Eylül 2024 17:20
Ayşenur Ezgi Eygi için Ankara'da gıyabi cenaze namazı kılındı
AA
Kaynak AA

Hacı Bayram Veli Camisi'nde Ayşenur Ezgi Eygi için gıyabi cenaze namazı

Ankara Filistin Dayanışma Platformunun (ANFİDAP) çağrısıyla bir araya gelen vatandaşlar, terör örgütü İsrail'in işgali altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerince öldürülen aktivist Ayşenur Ezgi Eygi için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namaz, Hacı Bayram Veli Camisi'nde cuma namazının ardından gerçekleşti.

Vatandaşlar Eygi için saf tuttu

Cuma namazının ardından Eygi için saf tutan vatandaşlar, İsrail ve ABD aleyhine sloganlar atarak tepkilerini dile getirdi. "Direnişin vicdanlı yüreği şehit Ayşenur'a selam olsun" pankartı açan grup, Eygi ve Filistinliler için dualar etti.

ANFİDAP'tan basın açıklaması

ANFİDAP adına konuşan Rukiye Demir, Eygi’nin "vicdanlı bir yürek" olarak İsrail askerleri tarafından katledildiğini vurguladı. Demir, Eygi’nin İsrail zulmüne canıyla şahitlik ettiğini ifade ederek, katillerinin Türkiye'den İsrail'e katliam için giden çifte vatandaşlardan biri olabileceğini sorguladı.

Çifte vatandaşlığa eleştiri

Demir, İsrail ile Türkiye arasında çifte vatandaşlığa sahip olanların, soykırıma katılmalarına rağmen yargılanmıyor olmalarını eleştirdi. Türkiye'de, yurt dışında Türk vatandaşlarına karşı suç işleyenlerin Türk mahkemelerinde yargılanabileceğini hatırlatarak, Eygi'nin davasının takipçisi olacaklarını belirtti.

Adalet Bakanlığının soruşturmasına destek

Rukiye Demir, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un soruşturma başlattığını açıklamasını desteklediklerini belirtti. Eygi'nin katillerinin ve soykırıma katılan Türkiye-İsrail çifte vatandaşlarının yargılanmasını talep eden Demir, bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

İsrail'i destekleyen firmalara boykot çağrısı

İsrail’e destek veren firmaların boykot edilmesi gerektiğini dile getiren Demir, dualarında İsrail'in yok olmasını diledi. Eygi’nin ölümüne dikkat çeken bu etkinlik, İsrail'in Filistin'deki zulmüne karşı Türkiye'deki tepkileri bir kez daha gündeme taşıdı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa