Bakan Tunç'tan Narin cinayetine dair yeni açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Güran cinayeti soruşturmasına ile ilgili katil ya da katiller en ağır cezayı alacağını söyledi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
13 Eylül 2024 16:35
GÜNCELLEME
13 Eylül 2024 17:17
Bakan Tunç'tan Narin cinayetine dair yeni açıklama
O
Onur Çetinkaya Editör

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran'ın soruşturmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Tunç, olayın ülkeyi derinden sarstığını belirterek, soruşturma kapsamında 10 kişinin tutuklu olduğunu ve adli tıp incelemelerinin zaman alacağını söyledi. 

"Narin'e kıyanlar en ağır cezayı alacak"

Adli tıp incelemesinde Narin'in naaşından alınan 91 doku örneğinin patolojik, biyolojik ve kimyasal tetkiklere tabi tutulduğunu, bu incelemelerin sonuçlarının soruşturmada önemli bulgular sağlayacağını ifade etti. Ayrıca, soruşturmanın gizliliği konusunda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Tunç, Narin’e kıyanların yargı önünde en ağır cezayı alacağına dair güvence verdi.

Bakan Tunç, ayrıca Batı Şeria’da İsrail askerlerince öldürülen Türk ve ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Eygi'nin bir insan hakları savunucusu olduğunu belirten Tunç, Türkiye'nin Eygi’nin hakkını savunmak için hem iç hukuk hem de uluslararası hukuk yollarında gerekli adımları attığını vurguladı. 

Tunç, Uluslararası Adalet Divanı ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde devam eden davalara Ayşenur'un dosyasını sunacaklarını ve Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'ne başvurarak bu konuda bir rapor düzenlenmesini isteyeceklerini belirtti. Aynı zamanda, Eygi'nin katledilmesiyle ilgili uluslararası arama ve yakalama kararlarının İnterpol aracılığıyla çıkarılacağını da ekledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa