Petro, Elon Musk’a "Nazi yanlısı" dedi

Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro, Amerikalı milyarder iş adamı Elon Musk için "Nazi yanlısı" ifadesini kullandı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
13 Eylül 2024 17:46
GÜNCELLEME
13 Eylül 2024 18:21
Petro, Elon Musk’a ''Nazi yanlısı'' dedi
AA
Kaynak AA

Kolombiya Devlet Başkanı Petro'dan Elon Musk'a sert eleştiri

Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro, ABD'li milyarder Elon Musk'ı "Nazi yanlısı" olarak nitelendirdi. Petro'nun bu açıklamaları, sosyal medya platformlarının dünyanın en zengin isimleri tarafından satın alınmasına yönelik eleştirilerle geldi.

Sosyal medya platformlarına tepki

Petro, Quindio yönetim bölgesindeki konuşmasında, sosyal medya platformlarının bağımsızlıklarının kaybedildiğini vurgulayarak, "Dünya çapında alternatif kapasitelerini gösteren sosyal medya platformları artık en zenginler tarafından satın alınıyor. Elon Musk isimli Nazi yanlısı bir adam var." ifadelerini kullandı. Ayrıca Musk’ın sahibi olduğu X platformundaki hesabını her an kapatabileceğini ima etti.

Musk'ın siyasi yorumları dikkat çekiyor

Son dönemde siyasi açıklamalarıyla sıkça gündeme gelen Musk, ABD Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris gibi isimleri eleştirirken, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve Brezilya hükümetini de hedef almıştı. 53 yaşındaki iş insanı, kasım ayındaki ABD başkanlık seçimlerinde Donald Trump’ı destekleyeceğini açıklamış ve Harris'i sık sık eleştirmişti.

Maduro'dan Musk'a düello teklifi

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Temmuz'da yapılan seçimlerde üçüncü kez başkan seçilmiş, Elon Musk ise bu seçimlere hile karıştırıldığını iddia etmişti. Maduro, Musk'ın suçlamalarına sert yanıt vererek, "Kavga mı istiyorsun Elon Musk? Ben Bolivar’ın oğluyum, senden korkmuyorum." diyerek düello çağrısında bulunmuştu.

Mars’a ücretsiz bilet teklifi

Musk ise Maduro’ya verdiği yanıtta, düelloyu kazanması durumunda Maduro'nun diktatörlükten istifa etmesini isteyeceğini ve kendisini SpaceX ile Mars’a ücretsiz göndereceğini dile getirmişti. Ayrıca Maduro, seçim sonrası yaptığı açıklamada, Venezuela’nın Ulusal Seçim Konseyine yönelik hacker saldırısının arkasında Musk’ın olduğuna inandığını söylemişti.

Brezilya’dan Musk’ın platformuna yasak

Brezilya Yüksek Mahkemesi, geçtiğimiz ay, sosyal medya platformu X’e yasal temsilci ataması için 24 saat süre tanımış ve bu süre dolduğunda ülkede X'e erişimi yasaklamıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa