Hulusi Akar'dan Özgür Özel'e manevi tazminat davası!

Hulusi Akar, "kişilik haklarına saldırı" gerekçesiyle CHP lideri Özgür Özel'e manevi tazminat davası açtı.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
13 Eylül 2024 17:50
GÜNCELLEME
13 Eylül 2024 18:08
Hulusi Akar'dan Özgür Özel'e manevi tazminat davası!
Hakan Öksüz Editör

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, "kişilik haklarına saldırıda bulunduğu" gerekçesini öne sürerek CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e karşı 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı. 

Davanın, Akar'ın avukatı Samet Can Olgaç tarafından Ankara nöbetçi asliye hukuk mahkemesine sunulan dilekçeyle başlatıldığı vurgulandı.

"Konuşma amacından saptırıldı" iddiası

Dava dilekçesinde, Hulusi Akar'ın bir program sırasında eğitim ve öğretimle ilgili görüşlerini paylaştığına dikkat çekildi. Ancak dilekçede, Akar'ın konuşmasının bazı kesimlerce amacından saptırıldığı ve yalnızca belirli bir bölümünün kamuoyuna sunulduğu ifade edildi.

Ağır hakaret ve iftira iddiası

Özgür Özel'in 11 Eylül'de yaptığı Hulusi Akar'a yönelik açıklamalarının hakaret içerikli olduğu kaydedildi. Söz konusu ifadelerin, eleştiri sınırlarını aştığı kaydedildi. Özel'in sözlerinin ağır hakaret ve iftira niteliği taşıdığı iddia edildi, bunun kişilik haklarına ciddi bir saldırı olduğu belirtildi.

100 bin lira tazminat talebi

Akar'ın avukatı tarafından mahkemeye sunulan dilekçede, bu ifadeler nedeniyle Özgür Özel'in 100 bin lira manevi tazminat ödemesi talep ediliyor. Dava süreciyle ilgili gelişmelerin ilerleyen günlerde netleşmesi bekleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa